пʼятниця, 31 березня 2017 15:48

Ми демонтуємо незаконні газові заправки заради безпеки киян - Бондаренко

Ми демонтуємо незаконні газові заправки заради безпеки киян - Бондаренко
Керівник апарату Київради Володимир Бондаренко каже, що до кінця року усі нелегальні 353 автогазозаправних пункти, які є у Києві, будуть знесені

На цьому акцентував керівник апарату Київради Володимир Бондаренко в коментарі для ТРК "Київ".

30 березня під стінами мерії відбувся мітинг власників газових заправок. Вони стверджували: демонтаж проводять безпідставно, тому підприємці зазнають збитків і позбавляють людей робочих місць.

У Київській адміністрації повідомили, що на території Києва діють 353 автогазозаправні пункти, обладнані без будь-яких дозвільних документів. Усі вони розміщені з грубими порушеннями норм безпеки і загрожують життю і здоров'ю людей.

"353 об'єкти протягом минулого та цього року отримали відповідні приписи. Їх демонтують незалежно від того, яким буде опір", - запевнив Володимир Бондаренко.

За його словами, демонтаж проводять законно, спільно з прокуратурою міста Києва, поліцією, органами Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Жодного закону, жодної норми ми в цьому випадку не порушуємо. Головна наша мета - це наведення порядку в місті. Ці об'єкти розміщені біля закладів охорони здоров'я, біля житлових будинків, біля об'єктів освіти. У разі виникнення надзвичайної ситуації безпосередня вибухова хвиля від такого балона досягає радіусу 200 метрів, а розліт осколків - 500 метрів", - продовжує чиновник.

Для легальної роботи автомобільні газозаправні пункти повинні мати відведену земельна ділянка, декларацію про готовність об'єкту до експлуатації та декларацію безпеки, яка видається Державною службою України з надзвичайних ситуацій. Станом на 30 березня 2017 року КМДА немає жодної декларації про безпеку і документів про виділення землі під газові заправки. З початку року демонтовано 59 незаконних заправок. Керівництво міста попереджає: протягом місяця всі нелегальні об'єкти знесуть.

Зараз ви читаєте новину «Ми демонтуємо незаконні газові заправки заради безпеки киян - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути