середа, 04 квітня 2007 18:44

Метрополітен не має грошей на лампи

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Пасажири київського метро скаржаться, що у вагонах темно. Мовляв, тут добре спати, а от від читання болять очі і голова
Пасажири київського метро скаржаться, що у вагонах темно. Мовляв, тут добре спати, а от від читання болять очі і голова

"Я можу почитати лише в метро. Коли їду, постійно відкриваю кишенькові російські детективчики, — розповідає киянка Олена Мосійчук, 58 років. — Але останнім часом лампочки горять тьмяно. Очі втомлюються".

Олена Мосійчук — не єдина, хто помітив, що у вагонах метро погіршилося освітлення. Люди, які постійно користуються підземним транспортом та під час поїздки мають звичку читати книжки та газети, скаржаться, що через погане освітлення швидко втомлюються очі і болить голова.

42-річний приватний підприємець Євген Давиденко заходить до метро на станції Лук"янівська. У руках журнал для чоловіків "FHM".

— Іноді в метро справді дуже темно, — каже він. — Добре досипати, якщо вночі не вийшло, а от журнал не почитаєш.

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" заявляють, що освітлення вагонів — проблема не нова.

Працівники підземки регулярно перевіряють стан вагонів та час од часу замінюють лампочки, які згоріли, — запевняє речник КП "Київський метрополітен" Олександр Суботін, 47 років.

Каже, що київський метрополітен купує лампочки в Росії. Скільки платять, не говорить. А терміну їх придатності не пам"ятає.

Тьмяне освітлення — не найбільший недолік столичної підземки. Тому надто перейматися охочим почитати не варто. Так вважає начальник служби рухомого складу Віктор Атлас.

— Зараз у міського метро багато проблем, і згорілі лампи не є найважливішими. Першочергову увагу приділяємо безпеці руху, тому поступаємося комфортом, — каже він.

— Нам треба замінювати рухомий склад метрополітену, і мер Києва Леонід Черновецький не раз казав про це. У старих вагонах світло гірше, у нових краще, — розповідає Олександр Суботін.

Більшість вагонів метро старі, деяким понад 30 років, бідкається чоловік. На нові вагони столичний метрополітен не має грошей. На думку начальника служби рухомого складу Віктора Атласа, єдиний вихід — підвищувати тарифи на проїзд.

— Останні сім років ми возимо пасажирів за 50 копійок, у той час як у сусідній Москві проїзд коштує 17 рублів, приблизно 3 грн, — каже Віктор Атлас.

Зараз ви читаєте новину «Метрополітен не має грошей на лампи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути