Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2021 17:04

"Кремль перекрив кисень": українці принесли "трупи" під посольство РФ - фото
12

Сьогодні, 25 жовтня, під стінами посольства Росії у Києві провели акцію протесту проти блокування пропускних пунктів на лінії розмежування з тимчасово-окупованими територіями Донбасу. Також вимагали надавати хорошу медичну допомогу житилям ОРДЛО в період пандемії.

"Вимагаємо від російського політичного керівництва припинити вбивати наших співвітчизників на окупованих територіях і зупинити блокаду. Але ми розуміємо, що все це - частина кремлівського плану і апелювати до совісті чи людяності Путіна марно. Тому наші основні вимоги адресовані українському президентові та уряду - ми вимагаємо терміново порушити питання порятунку мешканців окупованого Донбасу та розблокування роботи КПВВ на всіх міжнародних переговорних майданчиках", - заявив виконавчий директор благодійної організації "Восток SOS" Костянтин Рєуцький.

Активісти принесли із собою плакати з написами "Росія вбиває людей", "Кремль перекрив кисень", "Дайте доступ до вакцин", "Росія зробила з Донбасу концтабір". Крім того, розклали під парканом посольства загорнуті у поліетилен символічні "трупи", нагадуючи, що через таку політику гинуть українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дали грошей на "утримання": тюремники ОРДЛО влаштовують пекло полоненим українцям

"Люди там не мають доступу до медикаментів, вакцинації, медичних послуг, не можуть виїхати або відвідати своїх родичів і близьких. РФ обмежує перетин на КПВВ і навіть через російсько-український кордон. Фактично люди залишаються за високим парканом, оточеним бойовиками, яких фінансує РФ. Там у лікарнях коридори забиті хворими, морги переповнені, на цвинтарях не встигають викопувати могили. Це новий концтабір, який влаштувала РФ", - розповіла учасниця акції та співзасновниця "Восток SOS" Олександра Дворецька.

Фотокореспондент Gazeta.ua також побував на місці подій.

Активісти влаштували протест під посольство РФ в Києві
Фото: Сергій Старостенко
Активісти влаштували протест під посольство РФ в Києві
Активісти влаштували протест під посольство РФ в Києві
Активісти влаштували протест під посольство РФ в Києві
Активісти влаштували протест під посольство РФ в Києві

Вимагаючи від України забезпечити доступ консула до затриманого на Донбасі росіянина Міністерство закордонних справ РФ визнало участь у війні.

Про це заявили в українській делегації у Тристоронній контактній групі. Тепер вони очікують від російської дипломатії офіційного визнання повної відповідальності керівництва РФ за розв'язання війни.

Зараз ви читаєте новину «"Кремль перекрив кисень": українці принесли "трупи" під посольство РФ - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути