Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2020 08:44

Коли у Києві відкриють ТРЦ

Коли у Києві відкриють ТРЦ
ТРЦ у Києві почнуть працювати за умови відновлення роботи метрополітену. Фото: trade-help.com

Торгово-розважальні центри в Києві відновлять свою роботу після карантину тоді, коли в столиці запустять метрополітен. Оскільки може виникнути проблема з доступом співробітників центрів до своїх робочих місць.

У Київській міській державній адміністрації розраховують, що Кабмін дасть на це дозвіл вже з 25 травня. Для відновлення роботи київської "підземки" прийняті всі необхідні заходи. Таку заяву зробив заступник голови КМДА Валентин Модрієвський, передає "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні запрацює громадський транспорт: дата та умови

"Торгові центри ми відкриємо після того, як буде відкрито метрополітен. 25 травня, якщо Кабмін дасть дозвіл. Ми метрополітен підготували - і ми готові в будь-який день до відкриття, але потрібно розуміння, що це відкриття не погіршить стану захворюваності на коронавірус", - говорить Мондрієвський.

Чиновник додав, що відкриття ТРЦ ускладнюється тим, що у працівників центрів просто не буде доступу до своїх робочих місць, якщо метрополітен не буде запущений.
"Ми можемо мати проблеми з доступом людей на цю роботу, без метрополітену це неможливо", - сказав Мондрієвський.

Такі ж терміни назвав нещодавно Віталій Кличко, який попросив Кабмін дозволити роботу метро з 25 травня. Це пов'язано з високим навантаженням на транспортну розв'язку у столиці, адже після ослаблення карантину Київ став у заторах, а ціни на таксі піднялися вдвічі. Якщо без відкритого метро запустять ще і ТРЦ, то ситуація на дорогах погіршає.

12 травня в Києві розпочався перший етап пом'якшення карантину, введеного через пандемію коронавірусу. Поновили роботу непродовольчі магазини, салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші об'єкти побутового обслуговування населення, а також невеликі виробництва непродовольчих товарів. Працюють літні й сезонні відкриті майданчики кафе і ресторанів, Дозволили роботу автокінотеатру. Відкрилися адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори.

Зараз ви читаєте новину «Коли у Києві відкриють ТРЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути