вівторок, 12 травня 2020 10:16

У Києві пом'якшили карантин: нові дозволи та заборони

У Києві пом'якшили карантин: нові дозволи та заборони
З 12 травня в Києві пом'якшують карантин. Фото: Reuters

12 травня в Києві розпочався перший етап пом'якшення карантину, введеного через пандемію коронавірусу.

З цього дня поновлюють роботу заклади торгівлі та надання побутових послуг, розташовані не в торгово-розважальних центрах, мають окремий вхід з вулиці та площу до 300 кв. м. На кожного відвідувача має припадати 10 кв. м площі.

Зокрема, непродовольчі магазини, салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші об'єкти побутового обслуговування населення, а також невеликі виробництва непродовольчих товарів.

Працюватимуть літні й сезонні відкриті майданчики кафе і ресторанів, за умови відстані між столиками 1,5 м та не більше двох відвідувачів за одним столиком, не враховуючи дітей до 14 років.

Дозволили роботу автокінотеатру. Приймати відвідувачів зможуть музеї просто неба та історико-культурні заповідники за рішенням органу управління і з дотриманням протиепідемічних обмежень. Відтепер можна відвідувати парки та сквери. Під забороною залишаються великі компанії - гуляти парком дорослі можуть лише по двоє, що не стосується дітей до 14 років у супроводі дорослих.

Відкриються адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори.

Пом'якшенням карантину дозволяється приготування їжі та чайних і кавових напоїв на продаж у стаціонарних і пересувних МАФах закритого типу з застосуванням кур'єрської доставки і реалізації на винос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після 22 травня карантин продовжать - Шмигаль

Водночас залишаються закритими торгово-розважальні центри, непродовольчі магазини площею понад 300 кв. м, розважальні зони. Не працюють заклади освіти всіх рівнів. Закриті для відвідувачів заклади культури - театри, кінотеатри, читальні зали бібліотек, музеї, розважальні заклади - дискотеки, нічні клуби, комп'ютерні клуби, квест-кімнати, заклади громадського харчування, швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, в тому числі на автозаправних станціях. Заборонено також реалізовувати в торгових закладах та МАФах алкогольні, в тому числі слабоалкогольні, напої на розлив.

Досі під забороною перебувають спортивні комплекси, басейни, фітнес-центри та установи побутового обслуговування населення - лазні, SPA-салони, кабінети масажу, тату-салони.

Не дозволили роботу ринків, окрім агропродовольчих, та сільськогосподарських ярмарків. Не можна проводити масові богослужіння та екскурсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація критична: Буковина відмовилася від послаблення карантину

Залишається обмеженою робота громадського транспорту - ним можуть користуватися тільки пасажири, що мають спецперепустки. Досі не працює метро та не поновили регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів автотранспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні.

Заборонено роботу готелів, хостелів, кімнат відпочинку, проведення капітальних ремонтів в об'єктах житлового фонду, включаючи нежитлові приміщення в житлових будинках.

Наразі для киян залишаються під забороною користування дитячими та спортивними майданчиками, відвідування прибережних зон, перебування у громадських місцях без захисних масок та документів, що посвідчують особу.

Станом на ранок 12 травня, в Україні зафіксували 16 023 випадки Covid-19. Із них 425 летальних, 3373 пацієнти одужали. За останню добу виявили 375 нових випадків. А це на 41 випадок менше, ніж напередодні, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пом'якшили карантин: нові дозволи та заборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути