четвер, 01 листопада 2012 21:16

Коцюбинська селищна рада намагається привласнити 4 тис. га київського лісу

Коцюбинська селищна рада намагається привласнити 4 тис. га київського лісу
Депутати Київради направили звернення до президента, спікера та генпрокурора про недопущення порушення територіальної цілісності столиці. Фото: kiev.pravda.com.ua

Депутати Київради направили звернення до Президента, голови Верховної Ради та Генерального прокурора про недопущення порушення територіальної цілісності столиці. Це питання вони розглянули під час засідання десятої сесії.

Йдеться про 4 тис га київського лісу, які намагається привласнити Коцюбинська селищна рада, територія якої межує зі столицею. Вищий адміністративний суд визнав законною належність до селища цих територій.

"У липні ми прийняли рішення щодо розширення території Національного природного парку "Голосіївський", і включили ці території до парку. А це - найвищий природоохоронний статус. Ми видихнули спокійно, вважаючи, що ситуація схилилася на бік київської громади. Проте наше щастя було недовгим. Тому ми виносимо ще раз це питання на розгляд, щоб не допустити знищити Біличанський ліс", - заявив Денис Москаль, голова депутатської фракції "Республіка Київ" у Київраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу принесли чобіт з ялинкою із Біличанського лісу

Він розповів, що Коцюбинська селищна рада роздає на підставних фізичних осіб по 10 тисяч соток земель Біличанського лісу, та на підставних житлово-будівельних кооперативів для забудови цих територій. Гостомель теж почав такі рішення видавати, хоча ця територія теж обліковується за Святошинським лісопарковим господарством.

"Потрібно покласти цьому край. Посадові особи Коцюбинського, так само, як і деякі судді, суттєво перевищили свої повноваження. Керівництво держави має втрутитись у цю ситуацію і не допустити порушення територіальної цілісності Києва та захистити Біличанський ліс від вирубок", - підкреслив Москаль.

Він також запропонував переконати громаду селища Коцюбинське стати частиною столиці. Для цього він висловив думку, що виконавчий орган Київради може пустити до Коцюбинського комунальний транспорт, щоб місцеве населення змогло легше добиратись до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Коцюбинська селищна рада намагається привласнити 4 тис. га київського лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути