понеділок, 02 серпня 2021 15:00

КМДА займається політикою, а не ефективним управлінням Києвом - Трубіцин

КМДА займається політикою, а не ефективним управлінням Києвом - Трубіцин
Владислав Трубіцин: "У Києві ефективна робота КМДА підміняється політичними гаслами і маніпуляціями". Фото: КиевВласть

Через надмірну політизованість виконавча влада Києва працює неефективно, що негативно відбивається на житті киян.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив депутат Київради від "Слуги народу", глава міжфракційного об'єднання "Успішний Київ", голова постійної комісії з питань промисловості, підприємництва та міського благоустрою Владислав Трубіцин.

За його словами, стан справ у столиці, "з точки зору функціонування міських служб, комунальних підприємств, в цілому всього розвитку міста точно в негативній динаміці і потребує не просто допомоги, а, я б навіть сказав, втручанні центральної влади. Кияни заслуговують на краще життя - і за якістю, і за комфортом".

"На жаль, ми всі бачимо, що сьогодні в столиці немає ефективної роботи в КМДА, і це підміняється політичними гаслами, маніпуляціями. Але так тривати далі не може. Повинен бути контроль міської влади і ефективна комунікація з центральною владою", - вважає Трубіцин.

За його словами, він ще не працюючи в Київраді бачив багато "шкурних" і, які не піддаються логіці та здоровому глузду моментів, у різних рішеннях Київради або КМДА. Вони є і зараз". "Іноді навіть дуже хороші ініціативи натикаються на штучні перепони, бо є чиїсь інтереси або присутня чиясь дурість або некомпетентність. Але нічого... Навіть з урахуванням цих обставин, ми, депутати, разом з громадськістю намагаємося міняти ситуацію, привертаємо увагу до проблем, іноді навіть шляхом акцій протесту", - додав політик.

За його словами, виправити ситуацію може розподіл посад мера Києва і голови КМДА, "дозволить зробити процес децентралізації більш ефективним і значно поліпшить якість управління таким мегаполісом, як Київ".

На питання, хто може зайняти посаду голови КМДА, якщо розподіл відбудеться, Трубіцин зазначив: "Перш за все, це має бути людина, готова впрягатися в щоденну рутину управління містом. По-друге, це повинен бути не політичний інтриган, а, вибачте за пафос, трудяга і відповідальна людина, готова брати відповідальність за результат. У команді президента Володимира Зеленського достатньо кадрів з такою компетенцією, щоб очолити КМДА і показати результат найближчим часом".

Нагадаємо, раніше в ефірі телеканалу "НАШ" Владислав Трубіцин заявляв, що Київська міська державна адміністрація, яка є виконавчою владою в столиці, працює абсолютно неефективно і потребує повного перезавантаження. "Суть проблеми полягає в тому, що посада голови КМДА і мера - це єдине ціле. У чому тут проблема? Справа в тому, що виборна посада як мер або депутат - це те, що довірено нам городянами для того, щоб ми контролювали виконавчу владу, а коли у нас і мер, і КМДА - це одне і те ж, то виходить, що він сам себе контролює", - пояснив Трубіцин.

Зараз ви читаєте новину «КМДА займається політикою, а не ефективним управлінням Києвом - Трубіцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути