четвер, 14 липня 2016 15:24

Київрада висунула ультиматум скандальному забудовнику на Гончара

Київрада висунула ультиматум скандальному забудовнику на Гончара

Київрада розірве договір оренди, якщо забудовник на вул. Гончара, 17/23 не знесе зайві поверхи.

За таке рішення проголосували 89 депутатів на сьогоднішньому засіданні Київради.

"ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" зобов'язана знести додаткові поверхи будівлі на вул. О. Гончара, 17/23 у Шевченківському районі відповідно до Генерального плану до 2020 року та наказу Міністерства культури і туризму України. Споруда не має перевищувати 25 метрів" - йдеться у проекті рішення.

Ультиматум скандальному забудовнику висунули через загрозу виключення ансамблю споруд Собору Святої Софії із Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Висотність цієї забудови — одне із ключових питань, що потребує вирішення. Наше завдання — зробити все, аби не було жодних загроз для виключення із Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ансамблю споруд Собору Святої Софії на черговій сесії Комітету. Саме тому ми прийняли рішення демонтувати незаконну надбудову на Гончара, 17/23. Вона має сягати не більше 25 метрів", — повідомила депутат Київради Ольга Балицька.

Якщо протягом місяця забудовник не виконає вимоги Київради, з ним розірвуть договір оренди.

"Ми системно працюємо щодо цього об'єкта з 2014 року. Сьогодні Київська міська рада звертається з ультиматумом до забудовника: вимагаємо припинити будівництво і протягом місяця привести висотність в норму. Якщо протягом місяця власник не виконає наші вимоги, ми будемо готувати документи на розірвання договору оренди. Відтак, власник об'єкта не зможе ніколи в житті ввести його в експлуатацію", — зауважв депутат Київради Олександр Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Софія Київська втратить статус об'єкта ЮНЕСКО

Нагадаємо, Софійський собор у Києві може втратити статус об'єкта світової спадщини ЮНЕСКО. Причина в незаконній забудові на вул. Олеся Гончара, 17/23. Споруда не має перевищувати 25 м. Зараз її висота становить 38 м. Забудовник заявив, що ЮНЕСКО не має жодних претензій до будівлі. Але громадські активісти стверджують, що насправді погоджень від ЮНЕСКО компанія "Інвестиційно-будівельна група" не отримувала.

"Так, забудовник кілька разів намагався отримати погодження ЮНЕСКО. І залучав до цього процесу російських експертів. Саме від них був позитивний висновок! Однак, висновки окремих російських експертів не можуть вважатися офіційним погодженням з Комітетом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Листи підтверджують, що ніколи офіційного погодження від ЮНЕСКО не було! За російські гроші (ВТБ банк) під стінами Софії будують. Тільки уявіть ситуацію, що на Червоній площі в Москві за гроші українського банку зводять висотку", - повідомила керівник ГО "Андріївська пейзажна ініціатива" Марина Соловйова.

Зараз ви читаєте новину «Київрада висунула ультиматум скандальному забудовнику на Гончара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути