четвер, 27 лютого 2020 19:55

Киянка створила незвичну платформу для кухарів
5

Анна Прокоф'єва створила незвичний сервіс для кухарів. Жінка прагне допомогти киянам знайти помічників, а кухарям  - додатковий заробіток
Фото: Фото Анни Прокоф'євої
Анна Прокоф'єва створила незвичний сервіс для кухарів. Жінка прагне допомогти киянам знайти помічників, а кухарям  - додатковий заробіток
Анна Прокоф'єва створила незвичний сервіс для кухарів. Жінка прагне допомогти киянам знайти помічників, а кухарям  - додатковий заробіток
Анна Прокоф'єва створила незвичний сервіс для кухарів. Жінка прагне допомогти киянам знайти помічників, а кухарям  - додатковий заробіток
Анна Прокоф'єва створила незвичний сервіс для кухарів. Жінка прагне допомогти киянам знайти помічників, а кухарям  - додатковий заробіток

Киянка Анна Прокоф'єва запустила платформу для кухарів. Тут можна знайти та запросити кухаря додому, аби приготував страви для родини чи на велику компанію. Можна вибрати й тематичне приготування страв.

"Я хотіла влаштувати день народження у грузинському стилі. Хотіла знайти спеціаліста у цій галузі, але це виявилось складно. Професійні були зайняті у ресторанах, а тих, хто б міг мені допомогти у цю хвилину не знаходилось. Я поділилась ідеєю зі знайомими кухарями і вони її сприйняли із захватом. Також порадили аби клієнти і самі кухарі могли залишати відгуки про роботу і реальні фото", - розповідає Анна.

Платформа Тhe-chef об'єднує кухарів з Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Харкова та Чернігова. Тут вже зареєструвалося більше сотні кухарів. На сайті потрібно зареєструватись і обрати категорію приготування їжі, місто і кухаря. Одразу видно ціну на роботу кухаря. Після того як клієнт обрав кухаря він звязується з ним і обговорює деталі: меню заходу, бюджет і закупку продуктів.

" Дуже популярні майстер-класи з суші: до вас приїжджає кухар і вчить, який рис вибрати, як правильно його готувати. У підсумку ви отримуєте і розвагу, і готові страви", - ділиться Анна.

Ціну складає кухар. Вона залежить від рівня приготування страв та часу, який потрібно затратити кухарю. Від 100 грн до кількох тисяч. Можна замовити і вже готову страву, наприклад, млинці та бабусині вареники по 400 гривень за 3 години роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці стають у черги до україномовних учителів

Одна з "родзинок" сервісу - в тому, що продати свій кулінарний талант тут може будь-хто, спеціальної освіти або навичок для цього не потрібно. Досить зареєструватися і заповнити анкету, вказавши свою біографію: досвід роботи, нагороди (якщо такі є), на приготуванні яких страв спеціалізуєтеся. У профілі кухар самостійно може створювати різні варіанти послуг і додавати реальні фото своїх страв.

"Кухарі високого класу хочуть не просто готувати, а надавати пакет послуг. Наприклад, піти з замовником на ринок вибрати сезонні овочі. Потім поїхати на локацію, приготувати їх, а в підсумку подати клієнту страви високої кухні. Є шеф-кухар Едік Канарян, який може привезти в ліс збирати мох і первоцвіти. А потім розповісти, як все це приготувати. Я і сама хочу на свій день народження таку прогулянку", - каже Анна.

В Україні з'явилось "рослинне м'ясо" від Beyond meat. Його готують з горохового білка, крохмалю і кокосової олії. За смаком і запахом штучне м'ясо практично не відрізняється від яловичини. У стартап вклали гроші Леонардо Ді Капріо і Білл Гейтс. Новинка набула популярності у світі.

Зараз ви читаєте новину «Киянка створила незвичну платформу для кухарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути