четвер, 26 квітня 2007 07:06

Кільчицька пожаліла верблюда та крокодила

  Минулої п’ятниці 28-річний верблюд Данило розважав відвідувачів ресторану ”Шангрі Ла” на Подолі. Саме він розчулив Ірену Кільчицьку. Тепер заступник мера заборонить залучати тварин до рекламних акцій
Минулої п’ятниці 28-річний верблюд Данило розважав відвідувачів ресторану ”Шангрі Ла” на Подолі. Саме він розчулив Ірену Кільчицьку. Тепер заступник мера заборонить залучати тварин до рекламних акцій

Київська мерія заборонить столичним ресторанам, кафе та магазинам використовувати для реклами екзотичних тварин. Заступниця міського голови Ірена Кільчицька, 38 років, повідомила, що проект відповідного розпорядження вже готовий і його підпишуть найближчим часом.

Заступницю мера обурило видовище, яке вона побачила минулої п"ятниці на Подолі. У дощову погоду біля входу в один із ресторанів лежав верблюд. Ще раніше їй впав у око крокодил Гоша, який живе в акваріумі в іншому київському ресторані. Кільчицька каже, що акваріум був мало не втричі менший за крокодила, і тварина в ньому скорчилася в три погибелі.

— Ми знайдемо 25 причин, щоб закрити будь-який заклад, який утримує тварин в негуманних умовах, — запевняє вона. — Жоден ресторан після розпочатої нами роботи не орендуватиме на день цього верблюда, щоб посадити в себе на асфальті під дощем і одягти на нього чалму, — заявила Кільчицька.

Верблюд Данило належить 19-річній киянці Марині, йому 28 років, і живе він у конюшні, яку орендує власниця. Минулої п"ятниці саме він був на відкритті ресторану японсько-узбецької кухні "Шангрі Ла" на перетині вулиць Ярославської та Фрунзе. Перед входом до ресторану верблюд стояв близько двох годин. На вулиці падав дощ, попона у верблюда була мокрою. Мокрим був і одяг у Марини.

— Машина, яка нас возить, зламалась, — жалілася дівчина журналісту "ГПУ". — Тому ми йшли з Печерська пішки, під дощ потрапили. І він мокрий, і я мокра, і мій брат двоюрідний.

Каже, верблюда чотири роки тому їй на день народження подарував знайомий.

— На таких заходах ми буваємо часто, — розповідає Марина. — Були на відкритті ресторану "Шафран". Щороку нас запрошують на день народження ресторану "Караван". Недавно ми вдвох знімалися у фільмі "Щоденник потопельника" з Гошою Куценком. Узимку в кінотеатрах будуть показувати. Катаємо дітей в Маріїнському парку, в Гідропарку.

Марина каже, що в середу на конюшню до Данила приїжджали ветеринари — перевіряли умови, в яких він живе.

— Вони залишилися задоволеними, — запевняє вона. — На конюшні Данила годують, прибирають за ним. Їсть він усе те саме, що й конячка, чотири рази на день. Тільки в раціон додаємо колючки — акацію, кору дерев. П"є молоко, йогурти, соки. Щеплення йому робимо від кишкових паразитів, від інфекційних хвороб. Що такий облізлий, то це він полиняв на літо. Я недочистила, недощипала.

Кільчицькій доповіли, що підприємець здає верблюда в оренду власникам ресторанів за $250 за день. Марина каже, що за годину "оренди" Данила бере 250 грн, а не доларів.

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька пожаліла верблюда та крокодила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути