пʼятниця, 25 квітня 2014 18:43

Києву повернуть втрачені об'єкти - Бондаренко

Києву повернуть втрачені об'єкти - Бондаренко
Володимир Бондаренко. Фото: kievmaf.com

Занедбані, втрачені або забудовані об'єкти у Києві повинні повернутися у власність громади міста Києва, зазначив під час прес-конференції голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко:

"Ми повинні повернути у власність Києва, киянам ті будівлі, місця, які є символами нашого міста, але були втрачені. Це Будинок актора, магазин "Сяйво", навколо якого був величезний конфлікт, Іподром, який зараз нікому не потрібний. Поставити питання про повернення магазину "Українські ласощі", який був єдиним, де продавалися солодощі різних, лише українських виробників, а тепер там продають панчохи".

За словами голови КМДА, в центрі Києва також потрібно прибрати або перебудувати ряд об'єктів радянського зразка:

"В центрі, окрім меморіальних пам'ятників, нічого не має бути. Чи потрібне нам "Ярмо народів" на схилах Дніпра? А Український дім - той балкон, по якому ми ходим зараз, мав сенс, коли там всередині стояв величезний монумент Леніна. Те ж саме стосується Будинку Профспілок, Жовтневого палацу тощо. Сьогодні над цим думають фахівці. Звичайно, на все потрібні великі кошти, але є надія, що зможемо".

Спільно із активістами громадських організацій, захисниками старого Києва та архітекторами готуються також проекти відновлення древньої частини міста, говорить Бондаренко:

"У нас є ідея задекорувати фасади будинків нового зразка на Подолі, які не вписуються у ансамбль, фасадами вже знищених старих будівель. Таким чином можна відновити дух і атмосферу місцевості. Київ втрачає унікальні архітектурні пам'ятки, великі комплекси: з усіх боків забудована Києво-Печерська лавра, Софійський собор. Висотками закривають храми - такого не може бути".

Нагадаємо, вчора Київський адміністративний апеляційний суд скасував дозвіл на будівництво у Гостинному дворі. Раніше будівля була пам'яткою архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Києву повернуть втрачені об'єкти - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути