Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія другу добу масовано атакує Київ

Росія другу добу масовано атакує Київ

У ніч проти 27 серпня Росія завдала комбінованого, ракетно-дронового удару по Україні із застосуванням ударних БПЛА, балістичних, крилатих та аеробалістичних ракет.

Руйнувань і потерпілих унаслідок атаки РФ по Києву немає, повідомляє КМВА.

"У Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася чотири рази і тривала сумарно понад 5 год. Спочатку повітряна тривога була пов'язана із атакою ворожих дронів, які заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Близько третьої ночі ворог підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети "Кинджал" через Київщину в напрямку західних областей України", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну сьогодні

Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5:00.

"Загалом сили протиповітряної оборони від початку доби знищили навколо Києва близько 15 ударних дронів та кілька ракет. Все, що летіло на столицю України - знищено. У лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського району було зафіксовано падіння уламків, внаслідок чого виникли осередки займань лісової підстилки. Деякі вже ліквідовані, решта - локалізовані", - додали у КМВА.

Там також зазначили, що зараз в Києві не оголошена повітряна тривога, проте в Київській області вона триває, оскільки у повітряному просторі фіксуються ворожі БПЛА.

У ніч проти 27 серпня Росія завдала комбінованого удару по Україні. Вибухи чули, зокрема, у Сумах і Рівному. Крім того, у Запоріжжі і Кривому Розі є загиблі.

26 серпня Росія здійснила черговий масований, комбінований ракетно-дроновий удар по Україні. Він розпочався близько третьої години ночі з атаки численних ударних БпЛА.

Зараз ви читаєте новину «Росія другу добу масовано атакує Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути