четвер, 20 вересня 2012 17:44

Київрада віддала Гостинний двір

Київрада віддала Гостинний двір
Фото: kiev.pravda.com.ua

75 депутатів Київради проголосували за передачу Публічному акціонерному товариству "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" земельну ділянку площею 1, 02 га на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі столиці, в оренду для реконструкції будівлі під "торговельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою".

Перед голосуванням проти передачі Гостинного двору виступили голова комісії з питань культури Олександр Бригинець, заступник голови фракції партії "Удар" у Київраді Наталія Новак. Вони аргументували своє прохання тим, що об'єкт відноситься до пам'ятки архітектури і історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір сьогодні віддадуть "Укрреставрації"

Бригинець пропонував депутатському корпусу перенести це питання до того часу, поки міськрада отримає висновок Мінкульту з приводу надання Гостинному двору статусу пам'ятки містобудування. На цю репліку голова департаменту комунальної власності Києва Дмитро Парфененко відповів, що Міністерство культури погодило рішення на реставрацію і рекомендувало замовнику залучити до реконструкції Інститут архітектури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захист Гостиного двору стали берлінські музиканти

"Тут приймаються суб'єктивні рішення вищими органами, вчора це ще була пам'ятка архітектури, а сьогодні - ні. Такі будівлі мають бути комунальною чи державною власністю і вони повинні бути культурними, а не торговельними. Це захоплення майна територіальної громади Києва. Такі рішення треба приймати після рішення суду", - зазначила Наталія Новак.

За передачу виступили голова фракції "Партія регіонів" у Київраді Олексій Омельяненко і партії "Спортивний Київ" Віктор Грінюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сьогодні дозволена приватизація Гостиного двору

"Эти личности, которые его (Гостинний двір — Gazeta.ua) защищают, ходят и на другие акции. Что там плохого, если мы это здание приведем в надлежащий вид."

"Сильноукраїнець" Андрій Миргородський закликав проголосувати проект закону, "бо треба наповнювати бюджет столиці", адже земельну ділянку здають в оренду на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Київрада віддала Гостинний двір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути