Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 16:10

Кличко буде боротися проти будівництва ядерного могильника під Києвом

Кличко буде боротися проти будівництва ядерного могильника під Києвом
Фото: mediaport.ua

Лідер парії "УДАР" Віталій Кличко зі своїми однопартійцями приєднуються до суспільного протидії будівництву ядерного могильника в Київській області.

Про це Кличко заявив на зустрічі з представниками громадських та екологічних організацій Київської області, які ініціювали збір підписів киян проти будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива поблизу столиці, повідомляє прес-служба партії.

"Партія УДАР поділяє думку експертів і сотень тисяч стурбованих киян і виступає категорично проти бездумних планів влади побудувати ядерну сховище поблизу багатомільйонного мегаполісу. Ми приєднуємося до ініціативи громадськості щодо збору підписів проти ядерного могильника, допомагаємо юридично і організаційно. Громадські організації вже зібрали понад 50 тисяч підписів жителів Києва і області ", - заявив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір сьогодні віддадуть "Укрреставрації"

Партія "УДАР" включила проблему будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива в свій план дій у Києві та Київській області, зазначили в прес-службі.

9 лютого 2012 Верховна рада України прийняла, а 3 березня президент Янукович підписав закон № 8795 "Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій", згідно з яким у Київській області планують побудувати ядерний могильник для захоронення радіоактивних відходів вітчизняних АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" піде штурмом на Київраду через мову?

"Ядерне сховище буде знаходитися між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка і Стечанка Київської області. Сюди повезуть відходи з атомних українських електростанцій і відпрацьоване ядерне паливо, яке тимчасово зберігається в Росії. Загальна місткість сховища представляє 16529 відпрацьованих тепловиделітельних збірників реакторів типу ВВЕР-440 та ВВЕР-1000. Київські екологи неодноразово відзначали великі ризики подібного сховища поблизу багатомільйонного мегаполісу ", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Кличко буде боротися проти будівництва ядерного могильника під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути