четвер, 20 вересня 2012 13:05

Гостинний двір сьогодні віддадуть "Укрреставрації"

Гостинний двір сьогодні віддадуть "Укрреставрації"
Фото: pamjatky.org.ua

Сьогодні на засіданні Київради розглядатиметься питання про передачу "Укрреставрації" земельної ділянки та реконструкції будівлі "торгівельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою" на Контрактовій площі у Подільському районі Києва.

Це питання підтримує голова фракції "Партія регіонів" Олексій Омельяненко.

"Этому вопросу присуща лишняя раздутость. Это не историческое здание. Тем более что особых изменений кроме того, что там будет внутреннее пространство, нет", - зазначив Омельяненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір захищають від Азарова ланцюгом

Бютівець і голова Комісії з питань культури у Київраді Олександр Бригинець вважає, що передача Гостинного двору "Укрреставрації" призведе до сутички із захисниками Гостинного двору. Депутат заявив, що буде просити перенести це питання до того часу, поки не буде письмового висновку Мінкульту щодо надання Гостинноиу двору статусу пам'ятки містобудування. Він зауважив також, що його Комісія не підтримала це питання.

"Приймаючи рішення реставрувати Гостинний двір, у той час коли все місто протестує проти цього, - безглуздо. Для чого це робить влада — мені незрозуміло. Якщо рішення приймуть, то останні заборони, пов'язані з неможливістю там робити реконструкцію, буде знято", — сказав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостинний двір дозволили приватизувати

Бригинець переконаний: якщо проект рішення депутати підтримають — його сьогодні ж підпише секретар Київради Галина Герега і воно набуде сили.

"У такому разі завтра почнуться кримінальні атаки на захисників Гостинного двору. Цей напад буде аморальним, але, на жаль, законним."

Олександр Бригинець переконаний, що Київрада таки прийме це рішення, бо воно знаходиться під майже 200-им номером і розглядатиметься вже тоді, коли журналісти вже розійдуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захист Гостиного двору стали берлінські музиканти

Лідер фракції "Удар" у Київраді Віталій Кличко запевнив, що його фракція голосуватиме проти цього рішення.

"Це пам'ятка архітектури. Віддавати її не можна. Якщо ми знищимо історію — не матимемо майбутнього", — зауважив Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Гостинний двір сьогодні віддадуть "Укрреставрації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути