середа, 08 серпня 2012 10:15

Від сьогодні дозволена приватизація Гостиного двору

Від сьогодні дозволена приватизація Гостиного двору
Гостиний двір в Києві виключили з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації. Фото: soli.com.ua

В Україні сьогодні набув чинності закон, що дозволяє приватизацію Гостиного двору.

Відповідний закон № 5059-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню" був опублікований у виданні "Голос України" від 7 серпня. Закон вступає в силу на наступний день після опублікування, тобто - сьогодні, 8 серпня.

Закон, зокрема, передбачає виключення Гостиного двору в Києві з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент підписав закон, що дозволяє приватизацію Гостинного двору

"Із переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженому законом України" Про перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації "виключити такий об'єкт: Гостинний двір, м. Київ, Контрактова площа", - йдеться в законі.

Крім того, документ зобов'язує передбачити в держбюджеті на 2013 р. і наступні роки видатки на компенсацію відсотків за кредитами банків або інших фінансових установ, наданих громадянам на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.

Нагадаємо, у квітні ц. р. Київрада передала Гостинний двір для реконструкції ПАТ "Укрреставрація". Із 26 травня в Гостиному дворі чергують активісти, які виступають проти його приватизації. 3 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон №5059-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечного кредитування".

Зараз ви читаєте новину «Від сьогодні дозволена приватизація Гостиного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути