пʼятниця, 21 березня 2008 07:02

КамАЗ із цукерками розбив 10 машин на Корчуватому

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Рятувальники та міліціонери в середу ввечері біля місця зіткнення вантажівки й легковика на пр-ті Науки. Понівечені машини розтягувала спецтехніка з потужною лебідкою
Рятувальники та міліціонери в середу ввечері біля місця зіткнення вантажівки й легковика на пр-ті Науки. Понівечені машини розтягувала спецтехніка з потужною лебідкою

"Твій "мерседес"? Зараз його повантажимо на евакуатор. То єдине, що вціліло в машині?" — усміхається лейтенант міліції. Він показує на скляну банку розчинної кави "Чорна карта". Її тримає Володимир Середнеченко, 38 років. Чоловік каже: дві години тому він народився вдруге.

У середу ввечері вантажівка КамАЗ із напівпричепом підім"яла його "мерседес" ззаду, а потім викинула на тротуар. Машина Володимира невідомо як вискочила на асфальт, перестрибнувши через бетонний бордюр, що має зо 70 см заввишки. На тротуарі "мерседес" перекинувся, проїхав дахом 10 м, а потім вдарився об бетонний стовп рекламного біґборду. Чоловік був пристебнутий паском безпеки. У нього лише розсічена рука. Каже, піде до церкви в суботу, поставить свічку.

Аварія паралізувала 19 березня просп. Науки на з"їзді до масиву Корчувате. КамАЗом із напівпричепом керував 41-річний Віктор Килимник із Фастова. Він протаранив десяток машин. ДТП сталось о 17.20. У цьому місці довгий вузький і звивистий спуск. Міські водії називають його серпантином.

Того вечора на з"їзді до Корчуватого була пробка. Машини з"їжджали по просп. Науки повільно, згадує Василь Блонський. Чоловік був пасажиром червоної "мазди", яку ударили першою. За кермом була Ірина, знайома Василя. КамАЗ, каже він, з"явився на спускові несподівано. Водії говорять, летів зі швидкістю 60–70 км/год. У вантажівки відмовили гальма. Тому автівка почала "збирати" й бити легковики кабіною і напівпричепом.

З"їхавши на пряму ділянку дороги, КамАЗ догнав і вдарив ззаду навантажений будівельним сміттям ЗІЛ. Ним керував болгарин, мешканець міста Ізмаїл Микола Сакали, 38 років. Машину від удару розвернуло поперек дороги. А КамАЗ потім ще догнав і вдарив ззаду ВАЗ-2103. Салон легковика сплющило. 44-річна Валентина, яка сиділа в "жигулях" ззаду, загинула. А водій Олександр, 21 рік, та 47-річний пасажир отримали незначні травми.

— Валентина — наша співробітниця. Вона мешкала на Воскресенці. Має двох дітей. За тиждень мали святкувати день народження Валі. Телефонували, мусіли ж повідомити родичам про її смерть. Говорити це було тяжко. Не уявляю, що робиться в сім"ї після такого дзвінка! — каже  Валентин Яровенко, співробітник покійної.

Жінка померла у "швидкій". Водій ЗІЛу Микола Сакали говорить, що її тіло було спотворене:

— Роздроблені кості, м"ясо. Одним словом — жах.

КамАЗ належить компанії "Транссервіс". Того вечора він віз 20 т цукерок. У водія вантажівки зламані ноги. Директор компанії Олександр Боднар спілкуватися з "ГПУ" відмовився.

— У нас тут горе. А ви шукайте собі артистів, про них пишіть, — сказав він і кинув слухавку.

На місці аварії працював представник Міністерства транспорту. Каже, що в КамАЗу відмовили гірські гальма. Експерт виявив несправність в одному з клапанів пневмогальм. За його словами, система пропускала повітря, необхідне для ефективного гальмування. У міському управлінні ДАІ вважають, що винен водій вантажівки. За попередніми даними, він використовував несправний транспортний засіб.

Усього КамАЗ пошкодив того вечора 10 автомобілів. Місцеві розповідають: аварії за участі вантажівок відбуваються на цьому серпантині щопівроку-рік.

Блоковану ділянку просп. Науки відкрили для руху через три години після ДТП. Перші автівки поїхали тут о 20.30.

Зараз ви читаєте новину «КамАЗ із цукерками розбив 10 машин на Корчуватому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути