понеділок, 23 квітня 2018 13:16

Депутати Київради вирішили залишити киян зі сміттям і без гарячої води - Борислав Береза

Депутати Київради вирішили залишити киян зі сміттям і без гарячої води - Борислав Береза
Нардеп Борислав Береза заявив, що внаслідок нерозторопних дій міських чиновників кияни ризикують залишитися без гарячого водопостачання. Фото: АСН

Народний депутат Борислав Береза, обраний за київським мажоритарним округом №213 (Троєщина) розкритикував небажання депутатів Київради прийняти рішення, необхідне для безболісного переведення енергетичних активів, раніше орендованих ПАТ "Київенерго" на баланс комунального підприємства Київтеплоенерго. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"26 квітня цього року закінчується договір між ПАТ "КИЇВЕНЕРГО" і КМДА щодо управління тепловими мережами, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальним заводом "Енергія", який був укладений 2001 року. А тепломережі все ще не передані на баланс Києва. І щоб не порушити технологічний процес, потрібно було зробити три дії: 1. На сесії Київради депутати повинні були проголосувати за продовження терміну передачі теплових мереж до 1 травня; 2. На тій же сесії Київради депутати повинні були проголосувати за продовження термінів передачі ТЕЦ-5, ТЕЦ- 6 і заводу "Енергія" до 1 липня 2018 року. А інакше вони зупиняться; 3. На підставі перерахованих вище рішень закупити газ і продовжити обслуговування вищеперелічених активів. Але!!! Депутати Київради разом з мером Кличко вирішили піти своїм шляхом. Засідання міськради відбулося 19 квітня, але депутатський корпус двічі відмовився розглядати питання як НЕВІДКЛАДНЕ позачергово, а поставив на кінець засідання. А в порядку денному засідання 327 питань. Вірогідність його рішення стала дорівнювати нулю. Це показує, наскільки вони усвідомлюють проблеми Києва і киян", - заявив він.

На думку Борислава Берези, внаслідок нерозторопних дій міських чиновників і депутатів кияни ризикують залишитися без гарячого водопостачання.

"Ситуація вкрай складна. І вина за всі негативні наслідки буде саме на винуватцях цієї проблеми - на керівництві Києва. Кличко і депутати Київради будуть придумувати відмовки, але ви тепер точно знаєте, хто винен в тому, що Київ може залишитися без гарячої води, а 25% всього сміття, що переробляється, осяде на наших вулицях", - підкреслив народний депутат.

19 квітня депутати Київради відмовилися розглянути питання щодо столичних тепломереж і ТЕЦ, які передаються від ПАТ "Київенерго" на баланс комунального підприємства Київтеплоенерго.

Як відзначає міська влада, підприємство Київтеплоенерго, яке приймає теплові мережі на свій баланс, вже зараз обслуговує 2 райони Києва в частині теплових мереж, отримало необхідні ліцензії на виробництво, постачання і транспортування теплової енергії, є дозволи на експлуатацію котелень і т.д . Однак питання з регуляторним забезпеченням ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 залишається відкритим. Тому КМДА підготувала проект рішення Київради, яким продовжується можливість оренди для Київенерго в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу "Енергія" до 30 червня для забезпечення безперебійної роботи об'єктів в процесі їх передачі Київтеплоенерго. Договір з Київенерго в частині використання теплових мереж також пропонувалося продовжити на 3 дні - до 30 квітня.

Однак, 17 квітня проект рішення не був винесений в зал Київради, а 19 квітня депутатський корпус двічі відмовився розглядати питання як невідкладне. В результаті рішення не прийнято і засідання перенесли на вівторок, 24 квітня.

Раніше генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко підтвердив, що компанія повністю готова до передачі орендованих енергетичних активів на баланс комунального підприємства Київтеплоенерго.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради вирішили залишити киян зі сміттям і без гарячої води - Борислав Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути