четвер, 27 березня 2008 07:13

Депутат міськради виселяє магазин на Тарасівській

"Це ж неподобство! За десять років у нашому мікрорайоні зникло 11 продуктових магазинів, — скаржиться Тетяна Петрова, 66 років, жителька вул. Тарасівської, 16. — Натомість продають кальяни, сумки, взуття, салони краси повідкривали!"

У вівторок ввечері мешканці Тарасівської зібралися на громадські слухання в актовій залі школи N92. Вони хочуть зберегти останній продуктовий магазин в окрузі. Захід організувала Голосіївська райдержадміністрація.

— Хочемо вислухати мешканців із приводу можливого закриття "Продтоварів" на Тарасівській, 6а, — каже Віктор Толстоног, 43 роки, заступник голови Голосіївської РДА. — Усе почалося у жовтні зі скарги депутата міськради Андрія Андрюшкіна. Він писав, що в магазині продають алкоголь неповнолітнім. Просив, аби контролюючі органи здійснили перевірки і вжили заходів. Пізніше таку ж скаргу надіслав депутат Київради Леонід Крючков.

Обидва депутати входять до фракції міськради "Демократичний Київ". Леонід Крючков, 28 років, є заступником голови комісії Київради з питань сім"ї, молоді, спорту й туризму. Андрій Андрюшкін, 37 років, — член комісії з питань промисловості й підприємництва.

В актовій залі сидить 36 мешканців Тарасівської. Дехто посміхається, слухаючи Толстонога.

— А ви краще скажіть, чого Крючков написав неправду? Бо він надбудував три поверхи в будинку, де магазин. І хоче тепер замість магазину зробити собі гараж. Тому що в нього — три машини! А горілки там узагалі не продають! — вигукують одне поперед одного люди.

— Це ж настояща прихватизація! Беруть що хочуть! — обурюється Іван Усатюк. — Магазин цей хороший, продавці уважні й приємні. Залиште його в спокої.

— Поруч немає жодного продуктового. На Бессарабку не піду — там усе дорого. То що, нам на Лук"янівку за продуктами їздити? Тарасівська — вулиця гориста. Пенсіонерам важко ходити нею далеко! — пояснює Ольга Сереброва, 62 роки. Жінка додає, що п"яниць поблизу магазину не бачила.


"Продтовари" на Тарасівській, 6а, працюють із 1945-го. Магазин відкривали як овочевий. Директор закладу 34-річний Віталій Усачов стверджує: останні півроку їх перевіряли 17 разів. Кожна перевірка завершувалася штрафом.

— Будинок у центрі, дорогий. А тут всякі бабці ходять, дратують депутата Крючкова. Він каже, в магазині продають алкоголь і сигарети неповнолітнім. Але в мене немає ліцензії на торгівлю алкоголем! Писав, що споюємо студентів, які мешкають у сусідньому гуртожитку від Інституту харчової промисловості. Але гуртожиток уже 35 років як перенесли звідси, — каже Усачов. Додає: йому легше закрити бізнес і сидіти вдома. Бо наступних перевірок магазин не витримає.

Помічники Леоніда Крючкова відмовилися сконтактувати "ГПУ" з депутатом Київради. Сказали, з такого питання його не турбуватимуть.

Слухання тривали 2 год. Наприкінці засідання Віктор Толстоног каже: районна влада погоджується з жителями. Магазин на вул. Тарасівській треба зберегти.

Зараз ви читаєте новину «Депутат міськради виселяє магазин на Тарасівській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути