середа, 21 листопада 2018 09:30

"За два роки Київ платитиме усі податки онлайн"

20 листопада у столиці відбувся Київський податковий форум 2018. Захід організовано Головним управлінням Державної фіскальної служби у Києві за підтримки Київської міської державної адміністрації в рамках реалізації Програми формування податкової культури в столиці.

  20 листопада у столиці пройшов Київський податковий форум 2018
20 листопада у столиці пройшов Київський податковий форум 2018

"Дуже важливо сьогодні людям пояснювати, куди йдуть гроші платників податків. Потрібно розказувати, які проекти реалізовуються, скільки на це потрібно часу. Ми робимо все, щоб змінювати наше місто разом. Наше завдання зробити Європу в Україні - високі стандарти життя, гарні зарплатні і чітка система податків, які потрібно сплачувати, щоб жити у нормальних умовах", - каже на відкритті форуму Віталій Кличко, мер Києва.

Мета форуму - налагодження діалог між бізнесом і владою. На заході розглянули важливі питання сфери оподаткування, обговорили сприяння поширенню податкових знань та започаткування нових податкових традицій.

"88% податкових декларацій у Києві вже подається в електронному вигляді. Столичні платники дуже вимогливі, відкриті до нових технологій, готові швидко переходити до нових податкових сервісів. Ми вважаємо реальним протягом двох років повністю перевести сплату податків у Києві в онлайн. Запровадити мобільні додатки, запустити чат-боти та онлайн консультації", - говорить Людмила Демченко, Начальник Головного управління ДФС у м. Києві.

  20 листопада у столиці пройшов Київський податковий форум 2018
20 листопада у столиці пройшов Київський податковий форум 2018

Реформа фіскальної служби передбачає диджиталізацію 100% податкових сервісів.

"Ми маємо створити максимальну відстань у хорошому сенсі цього слова між фіскальною службою та платником. Люди мають взаємодіяти з інформаційними продуктами, а не з податківцями. ДФС у місті Києві готова стати майданчиком для розробки, тестування та впровадження нових електронних сервісів. Я гадаю, якщо українська ІТ спільнота приєднається до розвитку фіскальних сервісів, то разом ми зможемо створити такі рішення та програмні продукти, які не лише відповідатимуть очікуванням платників, але й стануть прикладом для наслідування для окремих європейських країн", - каже Людмила Демченко.

При успішному запровадженні реформи вдасться відмовитись від паперової документації, усі податкові послуги і сплата податків перейдуть у он-лайн режим.

Зараз ви читаєте новину «"За два роки Київ платитиме усі податки онлайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути