четвер, 07 лютого 2013 15:35

Апеляційний суд відмовляється приймати рішення у справі про скандальну забудову на Печерську

Апеляційний суд відмовляється приймати рішення у справі про скандальну забудову на Печерську
Фото: kyiv-novobud.at.ua

Засідання апеляційного суду за рішенням Господарського суду про визнання недійсним договору про оренду землі для будівництва висотки "Печерський бастіон" та заборону робіт на зсувонебезпечному схилі в черговий раз відкладено. Судді вже четвертий місяць відмовляються приймати рішення про скандальну будівництво в історичній частині Києва - на печерському пагорбі над Ботанічним садом.

Між тим, забудовник, продовжує продавати квартири у житловому комплексі, який, можливо, ніколи не буде збудований.

Нагадаємо, що після початку будівництва ЖК "Печерський бастіон" на зсувонебезпечному схилі були вирубані дерева і чагарники, знесені прибудинкові споруди у дворі багатоквартирного будинку, був зруйнований колектор, в результаті чого з пагорба забили "джерела". Під загрозою руйнування опинилися будинки на вулицях Ольшанській та Кіквідзе. Під час перевірки прокуратурою Києва виявилося, що земля під забудову була виділена з порушеннями. Проекти не пройшли узгодження у відповідних інстанціях. Більш того, згідно з документами, житловий комплекс повинен бути середньої поверховості (до 10 поверхів), між тим, забудовник, не соромлячись, зводить 25-поверховий будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владу звинуватили у нехтуванні захисниками Гостинного двору

Господарський суд визнав всі вимоги прокуратури і скасував договори оренди землі між Київською міською радою та компаніями забудовника (ТОВ "Інноваційна Будівельна Компанія" і OOO "Український Фонд Розвитку регіонів") і заборонив проводити роботи на схилі. Забудовник подав апеляцію і продовжив будівництво. "Суддівський футбол" триває вже 4 місяці. Судді оголошують перерви в засіданнях, навіть не пояснюючи причину.

Ініціативна група мешканців, побоюючись за долю справедливих рішень, вже звернулася до громадськості, а також до Адміністрації Президента України - справу взято на контроль.

Активісти провели пікетування київської прокуратури, щоб обвинувачі також відстоювали судові рішення, ухвалені за матеріалами прокурорської перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформлення нерухомості може подешевшати на 20-30% - експерт

На 14 лютого призначено чергові засідання апеляційного суду з двох рішень про відмову в оренді землі. Мешканці вулиць Ольшанської і Кіквідзе не втрачають надії, що суд підтвердить вердикт попередньої інстанції і захистить їх сім'ї від свавілля забудовника.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд відмовляється приймати рішення у справі про скандальну забудову на Печерську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути