Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 13:30

Аделаджа переконує, що він постраждав від "Кінгз Кепітал" найбільше

Аделаджа переконує, що він постраждав від "Кінгз Кепітал" найбільше

Пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа заявляє, що саме він і його церква найбільше постраждали від діяльності "Кінгз Кепітал".

Про це він сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Я й наша церква найбільше постраждали, із церкви була винесена величезна сума грошей. Нас потрібно було захистити й допомогти нам повернути втрачені фінанси", - сказав Аделаджа.

Він додав, що не має "жодного стосунку ні до створення, ні до керування, ні до фінансів компанії "Кінгз Кепітал" і сподівався, що правоохоронці захистять його і його постраждалих парафіян від діяльності подібних компаній.

"Якщо я шахрай, то навіщо мені треба було 16 років будувати такий успішний рух, що має філії в 30 країнах? Навіщо мені красти у своїх же людей, яких я потом і кров'ю привів до Бога?", - сказав Аделаджа.

На запитання, хто повинен відповідати за фінансові махінації піраміди, пастор відповів:

"Слідству добре відомо, що компанію "Кінгз Кепітал" створив не Сандей Аделаджа, а Олександр Бандурченко й Олександр Сафонов. Але вони продовжують перебувати на волі й почуватися в безпеці. Саме ці люди укладали контракти з потерпілими вкладниками. Яка була моя в цьому роль? Хіба тільки той факт, що люди, які постраждали, були парафіянами моєї церкви".

Він додав, що це не є приводом для обвинувачень його у створенні "Кінгз Кепітал".

"Самі засновники компанії Бандурченко й Сафонов не можуть надати доказів моєї причетності до створення, управління й фінансів компанії "Кінгз Кепітал". І навіть їхні сьогоднішні заяви про мою участь почали з'являтися в ЗМІ після того, як їх обох випустили на волю в обмін на сприяння слідству й співробітництво із МВС", - сказав Аделаджа.

Він додав, що наразі постійно спілкується з правоохоронцями і навіть отримує від них пропозиції про мирові угоди.

"Так (спілкуюсь), мені навіть надходять цікаві пропозиції від них. Так, але я принципово відмовляюся. Мені цікаво подивитися, як будуть доводити мою провину там, де її просто немає", - сказав пастор.

"Мене хвилює питання: хто буде відповідати за образу особистості, зіпсовану репутацію, біль і приниження, заподіяні моїй родині, дітям і парафіянам? Адже правда рано або пізно восторжествує й істина проллється. Я в це вірю", - сказав Аделаджа.

Зараз ви читаєте новину «Аделаджа переконує, що він постраждав від "Кінгз Кепітал" найбільше ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути