неділя, 01 серпня 2010 16:35

СБУ радять не скочуватись на позиції міліцейського підходу

СБУ радять не скочуватись на позиції міліцейського підходу

Підпал декількох храмів на сході України – це сигнал для влади, який повинен змусити її замислитись щодо національного курсу нашої держави. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній заступник керівника Служби безпеки України, генерал-лейтенант в запасі Олександр Скіпальський.

"В суспільстві є певне напруження та протистояння нинішньому курсу України. Образи національних питань з боку деяких членів Кабінету міністрів викликають невдоволення. Бо Україна вже ніколи не погодиться просто так покірно перетворитися в губернію чи втрати свою незалежність", - зауважив він.

Говорячи про можливі погрози на адресу президента Віктора Януковича, Скіпальський зазначив, що згідно закону погрожувати не можна жодній людині.

"Права громадян, як і президента, в однаковій мірі захищені. Тим більше, відносно глави держави діє закон про його безпеку. Якщо йому погрожують, то чому б не викликати людину на допит і не попередити її?! Це так звана профілактика. Інша справа, якщо все накручено, фальсифіковано і підтасовано. Тоді це стає небезпечним", - зазначив колишній заступник глави СБУ.

"Факт погрози повинен бути експертно-доведеним. З точки зору професійної роботи СБУ вона мусить спочатку дослідити ситуацію. Причому так, щоб можливий об'єкт погроз не здогадався про це. А потім уже приймати рішення. Якщо це емоційно зроблено, то це свідчить про те, що СБУ скочується на позиції міліцейського підходу. Мається на увазі "йти по гарячих слідах". Це не є характерним роботи спецслужби", - пояснив він.

Нагадаємо, Служба безпеки України знайшла в блозі Олега Шинкаренка матеріали, що містили погрози на адресу президента Віктора Януковича. Його викликали на допит.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «СБУ радять не скочуватись на позиції міліцейського підходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути