вівторок, 13 жовтня 2009 17:59

Дітей в "Артеку" ґвалтував власний батько в компанії священика

Народний депутат від БЮТ Григорій Омельченко направив президентові України Віктору Ющенку запит, в якому наводяться свідоцтва матері зґвалтованих в "Артеку" дітей, - дівчинки і хлопчика.

За її словами, дітей ґвалтував їхній батько, головний редактор журналу "Артек" (у листі його прізвище затерте, проте, за даними ЗМІ, главред цього журналу - Дмитро Полюхович) разом з гендиректором дитячого центру Борисом Новожиловим, головним лікарем Генріхом Раттом, колишнім методистом (вожатим) Дмитром Лепешевим, ведучим геологічного гуртку Владимиром Дунаєвим.

Також, за словами жінки, її колишній чоловік під час допиту розповів, що в оргіях і груповому сексі з дітьми в "Артеку" брали участь депутат від БЮТ Віктор Уколов і священик Уманської єпархії Вадим Паєвський. Проте ці відомості слідчі нібито не вносять до протоколу і не перевіряють.

Мати постраждалих дітей говорить, що факт групового зґвалтування підтверджений медичною експертизою, висновками дитячих психологів і свідоцтвами очевидців.

Також в запиті Омельченка йдеться, що на комп"ютері главреду журналу "Артек" знайдено 32 тисячі порнографічних знімків і порно-відео.

З моменту першого звернення жінки до міліції (16 квітня 2009 року) пройшло вже півроку. У міліції двічі виносили ухвалу про відмову в порушенні кримінальної справи. Через два місяці справу таки порушили, вона знаходиться на розслідуванні в ГСУ МВС України.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Дітей в "Артеку" ґвалтував власний батько в компанії священика ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути