понеділок, 21 вересня 2009 19:42

Поляки працюють над альтернативою американським Patriot

Поляки працюють над альтернативою американським Patriot

Представники польського оборонного підприємства Bumar розповіли про роботу над проектом під назвою "Польський щит", пише 21 вересня Rzeczpospolita. За задумом творців, система ракетної оборони не повинна стати альтернативою американської ПРО, але може скласти конкуренцію комплексам Patriot.

За словами представників Bumar, проект знаходиться в розробці вже декілька років. Передбачається, що система захисту від літаків і балістичних ракет з середнім радіусом поразки складатиметься з трьох рівнів: один забезпечить захист повітряного простору на відстані 4-6 кілометрів, другий на відстані до 20 кілометрів, а третій - до 200 кілометрів.

Реалізація цього проекту обійдеться в 5-10 мільярдів доларів, а захистом буде забезпечена не тільки територія Польщі, але і сусідні держави. Система повинна бути створена на основі польського радару і системи управління і ракет Aster 30 виробництва концерну Eurosam.

Раніше повідомлялося, що не дивлячись на відмову США від розміщення елементів ПРО в Східній Європі, зенітні ракетні комплекси Patriot будуть розміщені на території Польщі. Крім того, хоча раніше йшлося про розміщення навчальних ЗРК, Вашингтон запропонував замінити їх на бойові комплекси, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поляки працюють над альтернативою американським Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути