четвер, 02 квітня 2009 17:45

Мішель Обама зганьбилась на саміті G20 (ФОТО)
5

Дружина президента США Мішель Обама порушила протокол, спілкуючись з королевою Великої Британії Єлизаветою II. Інцидент стався на прийомі в Букінгемському палаці на честь лідерів G20 та їхніх дружин. Спочатку жінки наблизилися одна до одної, а потім Обама зовсім розслабилася і дружньо обійняла монаршу персону за плече.

Американський президент і його дружина виглядали досить розслабленими в компанії королеви та її чоловіка - герцога Единбургу - із самого початку. Коли вечір добігав кінця, Мішель Обама та Єлизавета II стояли поряд і, здавалося, живо обговорювали відмінність в їхньому зрості.

Оскільки вони присунулися ближче і продовжували базікати, королева злегка приобійняла Мішель Обаму за спину, а та, у свою чергу, зробила те саме. На прощання Обама сказала королеві, що "дійсно отримала задоволення від цієї зустрічі".

Між тим подібний жест вважається у Великій Британії грубим порушенням. Згідно з встановлений протоколом, доторкатися до королеви суворо заборонено.

До Обами так само "відзначився" лише один політик - колишній прем"єр-міністр Австралії Пол Кітінг, який обійняв Єлизавету II в 1992 році.

Відзначимо також, що сьогодні, в четвер, в порушенні загальних правил був помічений сам президент США Барак Обама. Не дивлячись на домовленість приїжджати на саміт на машинах без встановлених на них прапорів країни, як і на минулій зустрічі у Вашингтоні, лідер США приїхав на автомобілі, на капоті якого був, окрім британського, встановлений американський прапор.

До приїзду Обами ніхто не порушував традицію і приїжджав без прапорів, проте після цього багато лідерів не знімали прапор своєї держави зі своєї машини. Так поступили зокрема президент ПАР і російський лідер Дмитро Медведєв.

За матеріалами NEWSru.com, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Мішель Обама зганьбилась на саміті G20 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути