вівторок, 20 січня 2009 10:50

Україна платитиме за газ наперед, якщо не буде розраховуватися вчасно

Україна платитиме за газ наперед, якщо не буде розраховуватися вчасно

"Газпром" у разі неплатежів України за постачання газу переведе її на стовідсоткову передоплату: в цьому випадку країна платитиме за місяць вперед, заявив у вівторок глава холдингу Олексій Міллер.

"У контракті передбачений спеціальний механізм: якщо будуть збої в платежах, ми зіткнемося з неплатежами, то автоматично ми переходимо на механізм стовідсоткової передоплати. Україна повинна буде платити за місяць вперед", - сказав Міллер на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим. Як уточнив глава "Газпрому", проблема неплатежів була у випадку з Україною актуальною навіть при колишніх цінах на блакитне паливо. "Чекати, що ситуація з платежами покращає при істотному зростанні цін не доводиться", - констатував він.

У свою чергу Медведєв уточнив, що "достатньо одноразового неплатежу, щоб торгівля була переведена на механізм передоплати", одержавши ствердну відповідь Міллера. Президент відзначив, що після підписання контракту з Україною немає сенсу відкривати акредитив як гарантії за оплату російського газу. "Нам вдалося закласти перехід на стовідсоткові авансові платежі, у разі збою в платежах за газ. Цей механізм набагато жорсткіший, ніж акредитив", - сказав Міллер.

РИА новости
Зараз ви читаєте новину «Україна платитиме за газ наперед, якщо не буде розраховуватися вчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути