Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 02:29

Вибрати і не пожалкувати: показали хороші шпалери у спальню
11

Фото: noviydom.com.ua

Дизайн спальні має навіювати розмірені думки та розслаблення. Тому до ремонту цієї кімнати слід підходити максимально продумано. Сучасні виробники змусять вас по-новому подивитися на обробку стін.

Бамбукові шпалери здатність циркулювати повітря. Вони під час поклейки не розбухають і не стягуються. Таким чином значно спрощується процес їх нанесення. Даний матеріал може згладити деякі дефекти на стіні. Він стійкий до пошкоджень.

Мінесом покриття є не стійкість до сонячних променів.

Вінілові шпалери міцні, тому можуть прослужити до 20 років. Вони простоті в догляді, бо їх можна чистити і мити від бруду або пилу. Мають хорошу звукоізоляцію.

Недоліком є пластик та інші синтетичні речовини у складі. Через них стіни втрачають здатність пропускати повітря і випаровування рідини.

Текстильні шпалери є найбільш дорогим варіантом. У спальні їх використання найбільш виправдано - адже тут немає підвищеної вологості або забруднень. Такий оздоблювальний матеріал виглядає розкішно і дозволяє прикрасити будь-який інтер'єр. На стінах не видно ніяких стиків.

Використання текстильних шпалер для спальні допомагає приховати невеликі дефекти на стіні. Так можна замаскувати тріщини, відколи й нерівності на поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не помилитися з дизайном балкона: сучасні види штор

Найголовнішим недоліком текстильних шпалер є їх висока вартість. Дозволити собі такий вид обробки стін може далеко не кожен. Крім того, доглядати за тканинним матеріалом складно. Він не терпить вологого прибирання і здатний притягувати до себе пил.

Паперові шпалери є одним з найбільш популярних варіантів обробки стін. Одношарові називаються симплекс. Відрізняються низькою вартістю і не найкращою стійкістю до пошкоджень.

Двошарові дуплекс завдяки нашарування паперу даний матеріал більш стійкий до механічних пошкоджень. Але дорожчі, ніж одношарові аналоги.

Фотошпалери в спальні користуються великою популярністю. . Реалістичні зображення, спритно вписані в інтер'єр, зроблять кімнату оригінальною і будуть сприяти розслабленню і релаксації. Вибирайте фото природи або абстрактні візерунки, щоб перетворити спальню з простір для повноцінного відпочинку.

Щороку Інститут кольору Pantone вибирає наймодніші кольори. Нове поєднання багатьох вразить і порадує. Це сірий та яскраво-жовтий. Їх будуть використовувати дизайнери в різних інтер'єрах.

На думку експертів, саме ці кольори відображають настрій та останні події у суспільстві. Жовтий має налаштовувати на оптимізм, а сірий додасть надійності та стійкості. У поєднанні ця пара — ідеальний вибір після такого тяжкого року, яким був 2020-тий. Його варіанти оформлення зібрані у нашій галереї.

Зараз ви читаєте новину «Вибрати і не пожалкувати: показали хороші шпалери у спальню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути