пʼятниця, 18 грудня 2020 15:59

У ногу з модою: як вибрати стильні штори у вітальню
15

Штори у вітальню: модні тенденції 2021
Штори у вітальню: модні тенденції 2021
Штори у вітальню: модні тенденції 2021
Штори у вітальню: модні тенденції 2021
Штори у вітальню: модні тенденції 2021

Неправильно підібрані штори можуть зіпсувати навіть найдорожчий інтер'єр. Тоді вітальня втратить весь шик. При виборі штор варто враховувати не тільки загальний стиль, а й актуальні тенденції наступного сезону.

В 2021 році рекомендуємо звернути увагу на стримані, лаконічні варіанти в нейтральних відтінках. Наприклад, бежевому, молочному, сірому або коричневому кольорі. Такі штори універсальні і підходять практично до будь-якого інтер'єру.

Для деяких стилів дизайну потрібні більш складні і помпезні конструкції в яскравих відтінках. Наприклад, зелений, шоколадний, фіолетовий або темно-синій колір виглядають по-своєму благородно. Також заслуговують на увагу пастельні тони - ліловий, блакитний, пудровий і інші відтінки.

Цікавим сучасним рішенням стали штори в колір стін. Виглядає це досить оригінально і завжди привертає увагу гостей.

У цьому році заслуговують на увагу оригінальні рослинні та тропічні орнаменти, геометричні мотиви.

Що стосується якості матеріалів, то в цьому році актуальні різноманітні варіанти. Серед них легкі, напівпрозорі тканини, які створюють повітряний ефект. Також актуальні більш щільні, важкі портьєри. Особливу увагу рекомендуємо звернути на натуральні матеріали, такі як бавовна і льон. Більш елегантно виглядають оксамитові штори. У будь-якому випадку, при виборі варто враховувати не тільки стилістичне рішення, але і ступінь освітленості вітальні.

Якщо у вітальні багато меблів і декору, то кращим рішенням будуть легкі штори з тонкої тканини. Те ж саме стосується випадків, коли стіни мають яскраво виражений принт. Коли ж стіни світлі, лаконічні, то можна дозволити собі штори з візерунком. Для великої вітальні також підходять багатоярусні вироби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок у вітальні: показали дивани для розслаблення

Одним з найактуальніших рішень 2021 року стали ролети. Це щільне полотно, яке скручується в рулон за допомогою спеціального механізму. Також можна сміливо вибирати кольорові варіанти з принтами та ролети "день-ніч". Такі штори забезпечать комфортний сон в будь-який час доби.

В оформленні сучасної вітальні нерідко використовуються римські штори. Одним з головних переваг даного рішення є можливість регулювати кількість світла, що потрапляє в кімнату. Це дуже зручно для сонячної сторони.

Досить щільні штори з важкої тканини, яка не пропускає світло - це головні особливості портьєри. Вони відмінно підходять не тільки для оформлення спальні, але і для вітальні. Але для гармонійного інтер'єру все ж краще комбінувати їх з невагомими, ніжними гардинами з прозорого тюлю. Оскільки портьєри довгі, ближче до кінця їх збирають атласними стрічками. Завдяки цьому оформлення вікна виходить більш м'яким.

Зараз дуже популярні модульні картини. З ними дизайн виглядає ефектним. З цією родзинкою житло вдається наповнити відчуттям індивідуальності й неповторності. Композиції з кількох елементів не слід використовувати для декорування маленьких кімнат, щоб не перевантажити приміщення. Правила їх вибору наведені далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «У ногу з модою: як вибрати стильні штори у вітальню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути