четвер, 21 листопада 2019 20:37

Швейна машина для дому: на що потрібно звернути увагу перед покупкою

 

Ще кілька десятків років тому звичайна домогосподарка не могла і уявити, що у неї вдома буде електрична швейна машина, яка не поступається за функціоналом професійному обладнанню. Завдяки сучасним розробкам така можливість стала реальністю, і десятки виробників створюють різні механізми для полегшення швейної справи в домашніх умовах.

Однак при виборі машинки ви неодмінно зіштовхнетеся з проблемою оцінки її можливостей. Разом з експертами швейного магазину "Шпулька", ми розповімо, як правильно вибрати і купити швейну машинку для дому з оптимальними параметрами.

Тип управління

 

Перш ніж приступити до вибору машинки, потрібно розібратися в теорії та точно визначитися, який тип техніки вам потрібен. Побутові швейні машини поділяються на кілька видів:

– Електромеханічні - найдоступніші за ціною моделі, в яких крім електромотора немає ніяких інших електричних систем;
– Електронні - оптимізовані електромеханічні варіанти зі встановленою платою контролю та поліпшеними характеристиками (позиціонування голки, обмеження швидкості, стабілізатор проколу);
– Комп'ютерні - найпередовіші рішення, в яких управління всім процесом виконує вбудований комп'ютер. Такі машини найчастіше вміють створювати складні рядки і оснащені вишивальним модулем.

Частота використання

 

Перед покупкою швейної машини потрібно чесно відповісти собі на питання, як часто ви збираєтеся нею користуватися. Для періодичної роботи з технікою, дрібного домашнього ремонту або вишивки у вільний час, цілком достатньо найпростішої та недорогої моделі. Рівень розвитку сучасних машин настільки високий, що техніка початкового рівня закриває всі можливі побутові потреби.

Якщо ви збираєтеся використовувати машину часто, потрібно купувати моделі, у яких:

– Встановлений потужний електродвигун;
– Є стабілізатор зусилля проколу;
– Присутні регулювання тиску лапки і її додатковий підйом;
– Посилений нижній транспортер.

Потужні й функціональні швейні машини розраховані на часте і тривале використання, тому в них встановлені витривалі деталі.

Комплектація

 

Перед покупкою фахівці радять оцінити комплектацію швейної машини. Залежно від моделі, виробника і функцій, в комплекті можуть бути:

– Додаткові лапки;
– Змінні голки;
– Інструменти по догляду та обслуговування техніки;
– Шпульки.

Комплект багато в чому впливає на те, які завдання машина може виконувати в базовому вигляді. Іноді буває так, що функція в техніці закладена, але технічно її виконати не можна, оскільки потрібно докуповувати оснащення. Пам'ятайте про це й відразу перевіряйте наявність потрібних елементів.

Вибираючи швейну машину, чітко визначтеся, для яких завдань і з якою періодичністю будете її використовувати. Тоді ви точно підберете оптимальний за функціями і ціною варіант без шкоди якості роботи. Успішної покупки!

Зараз ви читаєте новину «Швейна машина для дому: на що потрібно звернути увагу перед покупкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути