четвер, 18 квітня 2024 01:51

Сім ідей, як зробити маленьку кухню зручною та функціональною

У багатьох квартирах кухні мають малу площу, в якій ледь поміщаються дві людини. Вже не кажучи про побутову техніку, посуд та продукти.

Є кілька цікавих ідей, які можна втілити, щоб заощадити простір і зробити приміщення набагато практичнішим, пише ukr.media.

Використовуйте зону біля вікна

Автор: pinterest
  Простір біля вікна для маленької кухні - це недозволена розкіш
Простір біля вікна для маленької кухні - це недозволена розкіш

Зазвичай, цей простір залишається порожнім, але для маленької кухні це недозволена розкіш. Тому тут можна розташувати додаткову шафу від підлоги до підвіконня. Ще один варіант задіяти цей простір — закласти підвіконня плиткою, тоді на нього можна буде ставити гарячі сковорідки та каструлі.

Деякі використовують підвіконня як стіл, влаштовуючи тут невелику обідню зону.

Залучайте прилеглу територію

Щоб розвантажити кухню, винесіть частину техніки в коридор або балкон. Можна поставити в прилеглих приміщеннях холодильник, встановити полиці для зберігання побутових приладів, які не використовуються щодня.

Вибирайте компактну техніку

Варильній поверхні на чотири конфорки віддайте перевагу більш економічній і вузькій панелі з двома нагрівальними елементами. Багато виробників пропонують компактні раковини, невеликі посудомийні машини. Придивіться до цих моделей.

Збільшіть простір візуально

Іноді маленька кухня не тільки не практична, а й незатишна. Щоб уникнути відчуття стін, що "давлять", використовуйте класичні методи розширення приміщення: білий колір, дзеркальні і глянсові поверхні, хороше освітлення, максимальне використання висоти приміщення — ці прийоми безпрограшні і незамінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кольори в інтер'єрі кімнати роблять господаря нещасним

Висувні ящики

У горизонтальних полицях простіше зберегти порядок, а в маленькій кухні вони ще дозволять розташувати в однаковому просторі більше предметів.

Відмовтеся від повноцінного столу на кухні

Так, зібрати сім'ю за обідом чи вечерею, чудово, але іноді практичність столу на кухні сильно переоцінена. Обладнайте невелику поверхню, а разом збирайтесь за їжею у кімнаті.

Використовуйте гачки, рейлінги та навісні полиці

Додаткові системи зберігання допоможуть функціональніше використовувати простір.

Ремонт малої квартири завжди викликає багато запитань. Хочеться зробити житло максимально комфортним і функціональним. Для цього потрібен правильний і грамотний підхід. Як уникнути помилок у маленькій квартирі й зробити її недоліки перевагами – розповіли дизайнери інтер'єру.

Якщо квартира дуже скромних розмірів і поставити повноцінний обідній стіл ніде, підійде стіл-трансформер. З компактного журнального столика він перетворюється в обідній.

Зараз ви читаєте новину «Сім ідей, як зробити маленьку кухню зручною та функціональною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути