вівторок, 05 січня 2021 15:42

Показали колір вітальні, яка підходить для будь-якого дому
12

Фото: remontbp.com

При створенні інтер'єру вітальні потрібно обов'язково враховувати багатофункціональність кімнати і постаратися створити універсальний дизайн. Тоді в ньому буде не тільки приємно поспілкуватися з гостями, а й разом родиною дивитися телевізор або просто читати книгу.

З точки зору психології ідеальним рішенням в цьому випадку стане зелений колір, який заспокоює, знімає втому, не пригнічує і корисний для очей. Як і будь-який інший відтінок, зелений має свої переваги і недоліки.

До позитивних рис зеленої кольорової палітри можна віднести її благотворний вплив на нервову систему людини і здатність нівелювати тривожність і напругу. Ви забудете про перепади настрою і бажання вступити в конфлікт. А найголовніше - зелений прекрасно виглядає в оформленні вітальні будь-якого розміру.

Що стосується недоліків палітри, то тут слід відзначити кілька надмірне розслаблення, яке в деяких випадках може навіть привести до апатії, тому щоб уникнути подібних нюансів слід використовувати в інтер'єрі більш яскраві або контрастні акценти.

Ще одним не дуже приємним фактом є надлишок зеленого може привести до втрати енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гармонійно вписати незвичайне дзеркало в інтер'єр

Для створення заспокійливою атмосфери психологи рекомендують використовувати в дизайні трав'яні відтінки. Смарагд і м'ята стануть ідеальним рішенням в якості стимулюючого фактора.

Від вітальні з оливковими або шавлієвого нотками буде виходити тепло. Темна зелень вважається ознакою респектабельності. Яблучний і фісташковий відтінок одночасно поєднують в собі нотки релаксу і свіжість.

Для невеликих за площею приміщень ідеальним рішенням стануть візуально розширюють простір світлі відтінки зеленого. А такі одночасно строгі та насичені тони, як хвоя, темна бірюза або смарагд, стануть ідеальним рішенням для створення інтер'єру в віталень великого розміру.

Для створення повної гармонії, основний зелений колір в дизайні вітальні слід неодмінно доповнювати іншими відтінками. Тандем зеленого і білого ідеально впишеться в сучасні приклади інтер'єру з наявністю металевих або блискучих поверхонь або стане прекрасною ідеєю для оформлення кімнати в ретро-вінтажному стилі. Основне правило - граємо на півтонах, і тоді вітальня наповниться повітрям і буде "дихати".

Не менш привабливим і обережним варіантом поєднання можна назвати синій і зелений.

Грецький стиль - гармонійний, простий, естетичний і раціональний. Його характерною рисою є велична простота без помпезності і розкоші, як в римському стилі. Але при цьому всі елементи виглядають дорого та елегантно.

Зараз ви читаєте новину «Показали колір вітальні, яка підходить для будь-якого дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути