понеділок, 04 січня 2021 15:15

Як гармонійно вписати незвичайне дзеркало в інтер'єр
16

Фото: remontbp.com

У сучасному дизайні дзеркало не виконує функцій відображення. Скоріше доповнення інтер'єру чи збільшення простору. Важливо підібрати відповідну модель. Є великі і овальні, круглі, і прямокутні, квадратні і фігурні. За рахунок кожної форми можна створити нетривіальний зовнішній вигляд вітальні, розставити стилістичні акценти і створити потрібний настрій. За допомогою різної форми дзеркала можна візуально збільшити кімнату або приховати похибки ремонту.

Правильне розміщення розширить простір, особливо малогабаритної вітальні. Також вам не доведеться захаращувати кімнату зайвими декоративними елементами, оскільки відображення в дзеркалі буде наповнювати простір. Від вибору форми дзеркало візуально зміниться сприйняття пропорцій кімнати, наприклад, довге дзеркало створить ілюзію високої стелі, а кругле - розширить кімнату.

У великій вітальні вишукано виглядає композиція дзеркал. Можна використовувати однаковий стиль рамки, але сучасні варіанти допускають і різнопланову оправу. Розбавити композицію дзеркал можна фотографіями, флористикою, картинами або іншим настінним декором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліжко-подіум оптимізує простір спальні

Якщо розташовувати дзеркало над диваном, комодом, каміном або іншими поверхнями, то стежте, що б в відображення потрапляло не більше пари великих предметів інтер'єру.

Дзеркало над меблями працює тільки в дуеті зі світлом. Без необхідного освітлення дзеркало не буде виконувати своє декоративне призначення, тому обов'язково робіть підсвічування.

Розташування великої дзеркальної поверхні навпроти дивану у вітальні створює некомфортну психологічну атмосферу. Не варто ні гостям, ні господарям постійно бачити своє відображення.

Шафа із дзеркальною поверхнею - досить раціональне рішення в інтер'єрі вітальні. Так дзеркало відіграє не тільки естетичну роль, але і практичну. Дзеркальна шафа робить приміщення просторим, світлим, оригінальним. Шафа-купе з геометричним орнаментом на дзеркалі - цікаве рішення, яке приверне увагу гостей. Такий варіант ніколи не зіпсує дизайн приміщення.

Квартира-студія вирізняється відсутністю стін та жорстких перегородок між кухнею. Часто це бюджетні варіанти житла, тому дуже популярні. Але люди не знають їх облаштувати, щоб там було зручно жити.

Для початку потрібно вирішити, що саме необхідно: розділити одну кімнату на декілька зон та окреслити їх межі. Не існує єдиного способу зонування квартири, все залежить від ваших побажань.

Зараз ви читаєте новину «Як гармонійно вписати незвичайне дзеркало в інтер'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути