середа, 30 грудня 2020 09:20

Грецький стиль дивує розкішшю та одночасно простотою
14

Фото: happymodern.ru

Грецький стиль - гармонійний, простий, естетичний і раціональний. Його характерною рисою є велична простота без помпезності і розкоші, як в римському стилі. Але при цьому всі елементи виглядають дорого та елегантно.

Особливості таких інтер'єрів:

1. Для грецького інтер'єру характерні холодні тони - всі відтінки синього з додаванням зеленого, лимонно жовтий, білий, коричневий. Основне поєднання кольорів - чергується білий і синій, наприклад, на білій стіні - синя рама вікна.

2. Головним в грецькому стилі є створення комфортного і практичного житлового простору. Для цього облаштовують колони з ліпниною, які підпирають стелю. Її саму обробляють фактурною штукатуркою, тональність якої гармонує з кольором стін. Високі стелі в інтер'єрі грецького стилю підкреслюють величність епохи, створюють відчуття піднесеності

3. Серце стелі - масивна люстра, що звисає на позолочених ланцюгах, а по периметру розташовують невеликі світильники, які вигідно підсвічують і відтіняють красу стельового плінтуса.

4. Ніяких шпалер - вони категорично неприйнятні в даному напрямку. Для оздоблення стін використовують грубу фактурну штукатурку, яка надає грецькому інтер'єру сувору простоту.

5. Інший варіант - стіни покривають різними візерунками, при цьому перевага віддається орнаментів з ламаних ліній або простих геометричних фігур. При однотонної колірній гамі колористичні акценти можна розставити, скориставшись пофарбованої ліпниною. Частий елемент декорування стін - фрески, живописні панно ручного розпису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній писк моди: модульні картини підбирають по дизайні

6. За кольором підлогове покриття повинне обов'язково збігатися з основною колірною гамою. Для цього найчастіше використовується кахель теракотових, теплих тонів.

7. У сучасному грецькому стилі превалює меблі простих форм. Ніякої шкіри, шовку або велюру - оббивка меблів проста, з натуральних тканин.

Ліжко-подіум підійде до будь-якого інтер'єру. Він може бути взагалі поліфункціональним і поєднувати в собі одночасно ліжко, книжкові полиці і приліжковий столик.

У мінімалістській спальні гарно виглядає на низькому подіумі, а у кантрі - з грубо обробленого дерева. У них для зручності роблять місткі висувні ящики.

Зараз ви читаєте новину «Грецький стиль дивує розкішшю та одночасно простотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути