Кухня об'єднує всіх членів сім'ї тому там усім має бути зручно. Для цього потрібні деякі хитрощі у малій кімнаті. Для цього простір повинен бути ретельно сплановано і зі смаком оформлено.
Кухня площею 9 кв. м. за сучасними мірками вважається невеликою. Головне в плануванні кухонної зони - це правильна ергономіка простору. Існує поняття * робочий трикутник *. Вершини цього трикутника - місця, де повинні знаходитися плита, холодильник і мийка, а відстань між ними має бути 1,2-1,5 м. Так як розташування мийки прив'язане до розташування водопровідних комунікацій, то за принципом * робочого трикутника * можна визначити і місце для плити з холодильником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поєднати темний ламінат з інтер'єром кожної кімнати
По конфігурації кухонного гарнітура варіанти дизайну можна розділити на три групи:
Лінійне розташування. Це коли кухонний гарнітур розташований уздовж однієї або двох паралельних стін. Як правило, використовується в витягнутих приміщеннях. Уздовж однієї стіни встановлений кухонний гарнітур, в іншої розташовується обідня зона.
Кутове розташування. Дуже зручне планування з точки зору ергономіки робочого простору. Найпопулярніший варіант для кухонних приміщень з маленькою площею. Така розстановка звільняє місце для повноцінної обідньої зони.
П-подібне розташування. Добре підходить, коли їдальня зона планується поза кухонного простору. У такого варіанту велика робоча зона і з'являються додаткові місця для зберігання предметів.
Сучасні забудовники часто експериментують з розташуванням кімнат у квартирах. Тому винесена кухня на балкон не є рідкістю. Адже у більшості випадків там роблять склад для зберігання речей.
Обидва приміщення оформляються в одному стилі та відокремлюються один від одного за допомогою вікна і двері. Або між кухнею і балконом облаштовується перегородка з комода, "острова" або барной стійки.
Коментарі