субота, 06 лютого 2021 11:50

Як поєднати темний ламінат з інтер'єром кожної кімнати
11

Темний ламінат в інтер’єрі: правила підбору
Фото: praktyk.com.ua
Темний ламінат в інтер’єрі: правила підбору
Темний ламінат в інтер’єрі: правила підбору
Темний ламінат в інтер’єрі: правила підбору
Темний ламінат в інтер’єрі: правила підбору

Існує багато матеріалів, призначених для покриття підлоги. Великою популярністю користується ламінат, який імітує вигляд натурального дерева або каменю.

Залежно від особливостей приміщення, для укладання він обирається у вигляді дощок прямокутної форми або квадратної плитки. Сучасні дизайнери радять вибрат темні відтінки: темний шоколад, дерево венге, махагон з мідними чи золотистими прожилками на теплому фоні шоколадного кольору, палісандр з червонуватим відтінком та вишневий.

Якщо кімнати достатньо просторі, то ламінат у темних кольорах дозволить реалізувати нестандартні рішення, гарно заповнить порожнечу, надасть інтер'єру спокою та затишку.

Поради оформлення інтер'єрів темним ламінатом:

меблі підбираються контрастного кольору або відмінні на 2 тони - світліші чи темніші;

однаковий відтінок підлоги і стелі дозволяється використовувати при наявності відповідного акценту;

правильно підібрані в композицію холодні відтінки підкреслюють атмосферу загального спокою;

колір підлоги повинен поєднуватися з кольором дверей, але повинен бути трошки світлішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали дизайн інтер'єру, який завжди в моді

У вітальні

Контрастний інтер'єр класичного чорно-білого кольору. Ламінат підбирається венге чи морений дуб. Стіни і стеля виконуються у чисто білому або з додаванням відтінків білого. Меблі обираються у відповідних світлих кольорах і мають бути панорамні вікна та підвісні світильники.

Чорна підлога з ламінату, сріблясті стіни, пісочні штори та перлові меблі. Такий інтер'єр наповнений спокоєм та одночасно виглядає шикарно. В якості акценту можна використати білий килим та чорний журнальний столик з глянцевою поверхнею.

На кухні

Завдяки підлозі з темного ламінату кухня буде виглядати бездоганно, якщо поєднати темні кольори з світлими дерев'яними меблями.

Виграшно виглядає зонована підлога з використанням темного та світлого ламінату. Зону прийому їжі можна оформити темним квадратом, а іншу площу – ламінатом молочного кольору.

У ванній

Найкращим буде поєднання зі світлими поверхнями стін, стелі, меблів. За допомогою додаткових приладів освітлення та дзеркал візуально розширюється простір, приміщення набуває розкішного вигляду.

У спальні

Чорний ламінат поєднується з білими стінами і стелею. Меблі можуть бути теж в темних тонах, але з світлими акцентами. Додати елегантності можна стильними білими торшерами, великою люстрою, картинами у темних рамках;

Якщо застосовується ламінат під венге, то з такою підлогою гарно комбінуються сірі стіни, біла стеля, червоні елементи меблювання та декору.

Щоб підтримувати чистоту без розводів, варто робити суху чистку щодня. Вологе прибирання - 2 рази на тиждень. Мити підлогу, вимощену ламінатом, краще в тому напрямку, в якому покладені дошки. Уникати застосування металевих щіток. Краще використати ганчірки з мікрофібри.

У вітальні меблі мають не тільки відповідати смаковим пристрастям господарів житла, а й поєднуватися один з одним. Тоді створять затишну атмосферу. Справитися з таким завданням під силу навіть людині без спеціальної освіти у сфері дизайну.

Що стосується основних варіантів розстановки, то тут можна виділити круговий, симетричне і асиметричне розташування.

Зараз ви читаєте новину «Як поєднати темний ламінат з інтер'єром кожної кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути