середа, 26 вересня 2018 14:19

Коркові покриття для стін - короткий путівник

Якими б не були тенденції в області обробки приміщень, людину все одно частенько привертають натуральні матеріали. Наприклад, замість шпалер люди часом використовують настінні коркові покриття.

  Кілька порад, яке покриття з пробки для стін вибрати
Кілька порад, яке покриття з пробки для стін вибрати

Корок - 100% натуральний матеріал. Сировиною для його виготовлення послужило коркове дерево. Натуральність в суспільстві традиційно асоціюється з екологічністю, так що перший плюс такого покриття ми вже назвали. Але все ж розповімо про те, які його плюси в цілому:

  • • Воно безпечне для людини, у тому числі і для алергіків. Тут немає потенційно шкідливої ​​хімії.
  • • Оздоблення добре поглинає звуки, так що шум сусідів за стіною буде відчуватися менше.
  • • Теплоізоляційні якості корка теж на висоті, тому ним рекомендується обробити стіни, що виходять на вулицю.
  • • Корок має й антисептичні функції, тож розмноження шкідливих мікроорганізмів буде попереджено.
  • • Чудовий, оригінальний зовнішній вигляд - вам точно не буде соромно за дизайн приміщення.

    Мінус знайшовся тільки один - висока ціна. Але, дивлячись на плюси, ви і це навряд чи вважатимете за недолік. Сьогодні на сайті https://domprobki.com.ua/ можна придбати і ознайомитися з характеристиками якісних і надійних коркових покриттів навіть не виходячи з дому.

    Види коркових покриттів

    Яке покриття з корки для стін вибрати? Воно часто продається у вигляді панелей, шпалер або полотен. Коркові плити - найпопулярніший на сьогодні варіант покриття з корку. Текстури і забарвлення представлені у величезному асортименті. Розміри плит підбираються відповідно до ваших потреб, їх товщина зазвичай становить максимум 3 мм.

    Шпалери коркові можуть бути паперовими або флізеліновими за видом своєї основи. Основа покрита тонким шаром натурального коркового матеріалу. Самоклеючі шпалери з корку зустрічаються в продажу рідше звичайних. Тут же обговоримо і коркове полотно. Це шпоноване коркове покриття. Основа складається з пресованої коркової крихти, а на основу цю нанесено корковий шпон.

      Кілька порад, яке покриття з пробки для стін вибрати
    Кілька порад, яке покриття з пробки для стін вибрати

    Монтаж коркового оздоблення

    Як клеїти шпалери або інші матеріали з корку? Тут мало незвичайних моментів. Хіба що майбутню обробку треба витримувати два тижні в кімнаті, де ви будете її клеїти. Розпакуйте матеріал і залиште його на вищевказаний термін. У вас буде чимало часу, щоб за всіма правилами підготувати приміщення до ремонту. Стіни потрібно вирівняти, заґрунтувати, а потім купити клей для коркових шпалер. Що стосується плит, то вони самі можуть виправити рельєф, тому найточніше вирівнювання тут необов'язкове.

    Як клеїти шпалери з корку? Треба використовувати спеціальний клей. Плити монтуються також на монтажний клей, рідкі цвяхи акрилового типу. Можливе застосування сухого методу - дюбелів або саморізів. Клей все ж більш кращий, так як капелюшки металевих кріплень не дуже прикрашають приміщення. Клеючий склад слід наносити по периметру панелі, а також в центрі хрест-навхрест. Це забезпечить надійну фіксацію обробки на стіні.

    Різати плити з пробки нескладно - для цього підійде електролобзик і навіть звичайна ножівка. Шпалери при потребі успішно підрізають ножем або ножицями - головне, щоб інструмент був гостро заточеним. Клеїти матеріал починайте знизу.

    Як монтувати коркові полотна? Їх фіксують на контактний клей, яким за допомогою шпателя мажуть стіни.

    Якщо обробка успішно реалізована, то вас обов'язково чекає прекрасний результат - як в практичному, так і в естетичному плані.

Зараз ви читаєте новину «Коркові покриття для стін - короткий путівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути