пʼятниця, 15 лютого 2019 17:15

Фен-шуй у спальні: яких правил слід дотримуватися

Фен-шуй у спальні: яких правил слід дотримуватися
Оформлення за принципами фен-шуй допоможе створити в спальні атмосферу, сприятливу для розслаблення й відпочинку. ФОТО: verywellmind.com

Головна мета фен-шуй — налагодити енергообмін між людиною й усім, що її оточує. За цим вченням, саме баланс енергій є запорукою щастя й хорошого самопочуття. І особливо важливим є наявність правильного енергетичного обміну в спальні — місці, де людина проводить майже третину свого життя.

Як саме оформити спальню відповідно до принципів фен-шуй, розповів mindbodygreen.

1. Обрати м'яку кольорову палітру. Різні відтінки білого, кремовий, персиковий, шоколадні тони — кожен з них є ідеальним варіантом для спальні. Такі кольори створюють чуттєву атмосферу, сприяють умиротворенню й релаксу. Уникати в оформлені спалень варто білого з металевим відтінком: він здатен стимулювати мозкову діяльність і перешкоджає розслабленню.

2. Розмістити ліжко так, аби двері потрапляли в поле зору того, хто лежить. Згідно з фен-шуй, розміщення ліжка поруч із тією стіною, де знаходиться вхід у кімнату, викликає появу відчуття загрози, очікування того, що хтось може будь-якої миті ввірватися до спальні. Прямо навпроти дверей розташовувати ліжко теж не рекомендується. Це вважається поганим знаком: ногами до виходу зазвичай кладуть померлих.

Небажано ставити ліжко й прямо під вікном. У такому місці не лише відчуття безпеки зникне, але і якість сну суттєво знизиться, адже після світанку сонячні промені потраплятимуть прямо на обличчя й не даватимуть повноцінно виспатися.

3. Ліжко обов'язково повинно мати узголів'я. Бажано з округлими краями й оббите тканиною. Решітчасті, металеві обирати не рекомендується. Наявність узголів'я забезпечить відчуття захищеності й сприятиме розслабленню.

4. Додаткові предмети інтер'єру ставити в парній кількості. Нічні столики, лампи, подушки — усе це має бути попарно.

5. Подбати про наявність аксесуарів, які активують усі 5 чуттів.

Запах. Це можуть бути ефірі олії, ароматизовані свічки. Підійде аромат лаванди, жасмину, кориці, іланг-ілангу.

Дотик. В оздобленні спальні варто використати м'які тканини. Йдеться про такі, як вельвет, сатин, бавовна та їм подібні.

Зір. Ідеальними для спальні є земляні відтінки. Однак "гарячі" теж можна використовувати, якщо такі до вподоби. Єдине — їхню кількість слід дозувати.

Слух. Поставити в спальні можна компактний генератор білого шуму. Такий пристрій допомагатиме блокувати звуки, які відволікають.

Смак. Приносити їжу до спальні не треба. Достатньо поставити склянку води з лимоном. Випивати її одразу після пробудження корисно для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішні ідеї оформлення кухні в кольорі, який ніколи не виходить із моди

В оформленні спальні використовувати не можна:

1. Дзеркала.

2. Меблі з гострими краями.

2. Будь-які мультимедійні пристрої. Ані телевізора, ані програвачів, ані телефону — нічого подібного в спальні бути не повинно.

3. Габаритні меблі. Від розміщення в спальні високих шаф і громіздких комодів ліпше відмовитися. Такі предмети меблів гнітюче діють на психіку.

4. Живі рослини. Вони випромінюють надто потужну енергетику, тому в спальні тільки заважатимуть.

5. Водні об'єкти. Жодних міні-фонтанів чи картин із зображенням води в спальні бути не має.

Раніше подали 10 порад щодо того, як облаштувати ванну по фен-шую. Згідно із цим вченням, ванна кімната має особливе значення. Усе тому, що саме в ній сконцентрована енергія води – однієї з найважливіших стихій, яка відповідає за все живе.

Зараз ви читаєте новину «Фен-шуй у спальні: яких правил слід дотримуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути