Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 16:33

Дизайн кухні: показали стильні варіанти фартухів шаф
12

Фартух на кухні роблять з каменя чи скла: стильні варіанти
Фото: remontbp.com
Фартух на кухні роблять з каменя чи скла: стильні варіанти
Фартух на кухні роблять з каменя чи скла: стильні варіанти
Фартух на кухні роблять з каменя чи скла: стильні варіанти
Фартух на кухні роблять з каменя чи скла: стильні варіанти

Вигляд кухні залежить не тільки від кольору стін та текстури фасадів. Естетично привабливий вигляд псують бризки жиру або води над робочою поверхнею кухонних меблів. На стіні залишаються зовсім непривабливі плями, і шпалери дуже швидко втрачають свій привабливий вигляд.

Ідеальним рішенням подібної проблеми є фартух, який виконує захисну функцію. А ще є стильним доповненням інтер'єру. Висота кухонного фартуха варіюється від 45 до 60 см.

1. Найпоширеніше рішення, яке використовується для створення інтер'єру сучасних кухонь - це керамічна плитка. Така поверхня довговічна, стійка до вологи і перепадів температури. Кахель може імітувати такі текстури, як камінь, дерево, шкіру або бетон.

Недоліком кераміки є шви, які утворюються між деталями матеріалу. Затірку потрібно періодично оновлювати і додатково обробляти від грибка.

2. Ідеальним матеріалом для створення кухонного фартуха стануть тонкі сляби з натурального каменю. У більшості варіантів це мармур або граніт. Такий фартух виглядає дуже стильно, дорого і відрізняється високою міцністю.

Мінусами такого захисного фартуха є вага кам'яних пластин і висока вартість матеріалу.

Використання в інтер'єрі штучного каменю можна назвати практичною альтернативою натуральним матеріалам. Така поверхня з легкістю імітує будь-яку породу і значно відрізняється за ціною. До того ж, штучний камінь випускається в пластинах і плитах різного розміру, що дозволяє створити на стіні безшовну поверхню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухонні годинники: показали вигадливі елементи інтер'єру

3. Фартух зі скла виглядає трохи незвично і креативно, чим приваблює останнім часом все більше уваги. Скляна поверхня не боїться впливу різних миючих засобів. Таке скло просто неможливо сильно пошкодити.

Обідню зону можна зробити на кухні чи вітальні. На вибір впливають розміри приміщення, кількість домочадців і стильові уподобання господарів. Правильне оформлення обідньої зони включає в себе кілька важливих моментів. Про них далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Дизайн кухні: показали стильні варіанти фартухів шаф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути