Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 02:28

Обідня зона: ідеї для зручного перепланування
17

Фото: houseofdream.com.ua

Обідню зону можна зробити на кухні чи вітальні. На вибір впливають розміри приміщення, кількість домочадців і стильові уподобання господарів. Правильне оформлення обідньої зони включає в себе кілька важливих моментів.

1. У декоруванні обідньої зони доречна гра кольору. Контрастні поєднання столу і стільців, вази химерної форми з яскравим плямою живих квітів, серветки, виконані в більш світлому тоні, ніж стільниця – всі ці предмети допомагають візуально визначити обідню зону.

Контрастні кольори — один з найбільш ефективних способів виділити певну зону приміщення. Теплі відтінки створять грамотний акцент в обідній зоні

2. Для прийому гостей придбати розсувний стіл. Так з'явиться і затишне місце для сімейного вечері, і можливість запросити друзів на свято, не бігаючи по сусідах у пошуках великого столу. Для сім'ї з двох людей досить стола квадрата 80 х 80. Там, де шумно і весело, доведеться підшукати більший.

3. Домочадці і гості не повинні заважати один одному в спробах зайняти місце за столом.

4. "L" подібне – найпоширеніша обідня зона на кухні. По одній стіні проходить робоча зона, а з тієї, що примикає до неї кутом, знаходяться стіл і стільці.

"U" подібне - застосовується в приміщеннях з вікном біля входу. Тут стіл і стільці стоять або уздовж однієї стіни, або в центрі меблевого гарнітура.

Півострівне або "G" образне актуально для кухонь, суміщених з вітальні. Для обідньої зони відводять загальний кут кімнати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухонні годинники: показали вигадливі елементи інтер'єру

5. Обідню зону можливо виділити стилістичними прийомами

Для великої вітальні часто використовується прийом острова, коли стіл і стільці встановлюються на відкритому просторі, у видаленні від м'якого куточка для відпочинку. Підкреслюється така розстановка за допомогою килима на підлозі, під столом. Допускається розташування столу у вільної стіни.

Оливкова кухня одночасно привертає увагу та заспокоює. Кімната в таких тонах приємна оку і налаштовує на спілкування. Їжа на такому тлі завжди виглядає апетитно.

На поверхнях оливкового кольору менше помітні забруднення. Такі фасади кухні та фартух легко поєднувати з іншими кольорами. Виглядають свіжо і здаються дорожче, ніж є насправді.

Зараз ви читаєте новину «Обідня зона: ідеї для зручного перепланування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути