вівторок, 03 серпня 2021 13:09

Яскраво і практично: назвали основні вимоги до кухонних шпалер
14

Шпалери для кухні - модні кольори та принти
Фото: remontbp.com
Шпалери для кухні - модні кольори та принти
Шпалери для кухні - модні кольори та принти
Шпалери для кухні - модні кольори та принти
Шпалери для кухні - модні кольори та принти

Для кухні найкраще підходять рідкі шпалери або бамбукові. Ця кімната вимагає спеціального підходу із врахуванням надійності і практичності. Там стіни найчастіше піддаються потрапляння вологи і забруднень, що виникають під час приготування страв.

Шпалери мають бути стійкими до впливу ультрафіолету і з еластичною структурою.

Наприклад, бамбукові шпалери є двох підвидів - повністю бамбукові і на флізеліновій основі. У першому випадку це міцні та довговічні багатошарові полотна, які можна сміливо використовувати під фарбування. У другому варіанті шпалери можуть мати текстильний, паперовий або вініловий верхній шар. Подібні вироби зовні мають деяку схожість з вініловими шпалерами. Однак при їх виготовленні акрил наноситься на паперову підкладку точковим способом, а не шарами. В результаті подібних маніпуляцій на полотнах утворюються мікроскопічні пори, що дозволяють повітрю вільно циркулювати.

Такі вироби мають високу вологостійкість, мають невелику вагу, але, в порівнянні з вініловими і флізеліновимі шпалерами, відрізняються меншим терміном експлуатації.

Для кухні слід вибирати рідкі шпалери, які після повного висихання здатні відштовхувати вологу. В іншому випадку їх слід наносити на стіни, протилежні від робочої зони і поверхонь кухонного гарнітура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери показали головні тренди шпалер для вітальні

При розташуванні віконних прорізів на північній стороні атмосфера в приміщенні може бути збалансована за допомогою теплих тонів.

Також слід враховувати розміри кухні і загальну стилістику інтер'єру. Нейтральні білий, сірий і чорний кольори прийнято використовувати в поєднанні з іншими відтінками. Пастельна палітра наповнить приміщення свіжістю і легкістю.

Бежеві, деревні і молочні відтінки підходять для фону.

Затишку орендованій квартирі можна додати і без ремонту. На той потрібно заручитися згодою власників. Хтось не дозволить навіть диван переставити, а хтось буде радий оновленню шпалер.

Зараз ви читаєте новину «Яскраво і практично: назвали основні вимоги до кухонних шпалер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути