Ексклюзиви
середа, 15 травня 2019 23:28

Як у минулому столітті уявляли будинки, у яких люди житимуть сьогодні
7

Картина «Будинок, що котиться сільською дорогою» художника Жана-Марка Коте була представлена в колекції сигаретних карток, створеній на рубежі 19-го й 20-го століть. Так, за уявленням митця, мали би виглядати оселі людей у 2000 році.
Фото: boredpanda.com
У 1920-х компанія Vitaglass пропонувала споруджувати будинки з особливого виду скла, яке захищає від ультрафіолетових променів. Спеціальні ртутні лампи повинні були забезпечувати в таких житлах цілорічне літо. Припускали, що в майбутньому всі житимуть в подібних оселях. Однак уже тоді проект сприймали скептично. Усе через побоювання, що за наявності скляних будинків люди взагалі перестануть виходити на вулицю.
Один із випусків журналу «Everyday Science and Mechanics» за 1934 рік запевняв читачів, що сферичні будинки скоро стануть надзвичайно модними.
У 1940-х роках вважали, що в майбутньому будинки споруджуватимуть з надлегкого аерогелю, завдяки якому будівлю можна буде легко переміщувати з місця на місце, причому без застосування транспорту.
У 1950-х роках припускали, що невдовзі люди почнуть жити в напівсферичних будинках, фасад яких буде виготовлений з особливо міцного скла.

Американська компанія Angie's List разом із британським маркетинговим агентством Neomam Studios показали, якою в різні роки XX століття люди бачили архітектуру майбутнього.

Над проектом працювала команда істориків і художників. Для створення зображень застосовували метод архітектурної візуалізації, пише boredpanda.

"Деякі із цих припущень доволі прозорливі, інші надто фантастичні, а то й зовсім абсурдні. Однак усі вони викликають відчуття ностальгії за тим, якими люди в минулому були наївними й незіпсованими", — коментують в Angie's List.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпека й розкішний вид зсередини: створили ідеальне житло для відпочинку на природі

Нині закінчили будівництво скрученого хмарочоса. Ця 40-поверхова вежа має висоту 122 м. Чітко виділяється на фоні інших будівель за рахунок не лише оригінального дизайну, але й своїх габаритів. Усе тому, що в районі міста, де розташований хмарочос, донедавна було заборонено будувати споруди вищі ніж 91 метр.

Зараз ви читаєте новину «Як у минулому столітті уявляли будинки, у яких люди житимуть сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути