четвер, 19 квітня 2018 09:42

Як правильно розміщувати світлодіодні світильники в різних кімнатах
16

Світлодіодні світильники: основні переваги в різних кімнатах
Фото: remontbp.com
Світлодіодні світильники: основні переваги в різних кімнатах
Світлодіодні світильники: основні переваги в різних кімнатах
Світлодіодні світильники: основні переваги в різних кімнатах
Світлодіодні світильники: основні переваги в різних кімнатах

Світлодіодні світильники зараз на піку популярності. Ними можна освічувати всю кімнату, або тільки певні зони.

В порівнянні з іншими типами освітлення вони мають триваліший період експлуатації. Він складає близько ста тисяч годин активного використання. Якщо всі компоненти світлодіодним системи виконані якісно, ​​то вона здатна прослужити близько 25 років (якщо використовувати світильник по 10-12 годин на день).

Світловий потік в світлодіодних лампах направляється тільки в одну півсферу, тому не потрібно обладнати спеціальні рефлектори. Такий варіант дозволить скоротити світлові втрати ще в два рази, так як рефлектори розсіюють ще 55-65% світлового потоку. Завдяки цьому світлодіоди максимально ефективні при точкової підсвічуванні.

Світлодіоди забезпечують рівний світловий потік без будь-яких мерехтінь. Тремтіння світла не фіксує мозок людини, проте воно впливає на очі, які швидко втомлюються.

Світлодіодні світильники безпечні, так як вони не містять парів ртуті на відміну від люмінесцентних ламп. Тому вони не потребують спеціальної утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 підказок для правильного оформлення вузької спальні

Скромні розміри - це дозволяє створювати невеликі системи освітлення. Наприклад, LED-панелі мають товщину менше одного сантиметра.

Їх зручно розміщувати у натяжних стелях для зонування простору та створення світлових ефектів. Наприклад, на кухні-студії можна використовувати світильники холодного кольору, а в обідній зоні теплого.

Встановлюючи світлодіодні світильники на кухні, ванній або іншій кімнаті, де можлива підвищена вологість, слід звернути увагу на спеціальні лампи. Звичайні світлодіоди дуже чутливі до вологи і можуть вийти з ладу, тому потрібно орієнтуватися на світильники з вологозахищеними поверхнями і спеціальними властивостями.

Якщо інтер'єр має класичний стиль, то краще використовувати люстру з лампами-свічками. Сама ж люстра може бути, як зі спеціально обробленого дерева, так і з кованого металу. Декорувати люстру найкраще кришталевими підвісками, склом з незвичайними формами або матовими вставками.

У квартирі стилю-ретро, ​​то краще використовувати круглий абажур на шнурі.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно розміщувати світлодіодні світильники в різних кімнатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути