понеділок, 22 березня 2021 13:37

Як коронавірус змінив інтер'єри квартир: поради дизайнерів
14

Карантин змінив інтер’єр будинків за словами Сергія Махно
Фото: instagram.com
Карантин змінив інтер’єр будинків за словами Сергія Махно
Карантин змінив інтер’єр будинків за словами Сергія Махно
Карантин змінив інтер’єр будинків за словами Сергія Махно
Карантин змінив інтер’єр будинків за словами Сергія Махно

Карантин змінив людські цінності. Від цього змінилися й домівки. Після коронавірусу люди почнуть більше цінувати окремі будинки, а не квартири, а також піклуватися про автономність і диджиталізацію житла.

Про це попереджає дизайнер Сергій Махно.

1. Цифрова інфраструктура.

Це новий підхід до будівництва: житлу потрібні smart-системи керування й автономність. Якщо є можливість забезпечити себе енергією, водопостачанням тощо – це буде перевагою.

2. Будинки, а не квартири

Після коронавірусу люди мають ще більше зрозуміти цінність індивідуальних будинків на противагу квартирам. Звичайно, у нас уже був тренд на таунхауси, але зазвичай вони мають поганий вигляд. Забудовники думають про гроші, а не про людей. Зараз є у розробці мінікотеджні містечка, які ми проєктують з новим баченням. Це мінімісто, таке собі екопоселення.

Це доступний варіант не лише для мультимільйонерів. Не обов'язково будувати маєток, це може бути будинок на 100 м², де буде загальна зала, спальня, дві дитячі, кухня й тераса. У нас є проєкти, в яких це все розташовується на шести сотках, навіть на чотирьох. Просто треба ухвалити рішення – жити не в місті, а за його межами.

3. Виділені робочі зони

У всіх можливих видах житла зросте важливість окремих робочих просторів. Якщо раніше кабінет був проявом розкоші, то зараз це невіддільна частина. Це може бути й не окрема кімната, а робоча зона у спальні. Але це має бути повноцінне робоче місце, де дійсно зручно працювати. Наприклад, нещодавно в нас був об'єкт, де ми за запитом виділяли робоче місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-7 помилок недосвідчених дизайнерів інтер'єру

4. Руфтопи

Пандемія нас поставила в умови, коли можна бути на вулиці, але не можна бути в соціумі. Тому дах житлового будинку, наприклад, можна буде розділити на кілька зон для окремих родин, аби вони мали можливість відпочивати на відкритому повітрі. У США ця історія вже розвинена, там є багато садів і закладів на руфтопах.

5. Автоматизація

Вплив коронавірусу накладеться на глобальний тренд з автоматизацією. Якщо можна буде уникнути певних речей, ми будемо це робити – від черг до заміни офіціантів і голограми чи роботів. Наприклад, під час карантину ми звикли до відсутності фізичного меню в ресторанах: прийшов на літній майданчик, переглянув меню в інтернеті, замовив страву.

Будинок чи квартира стають енергоефективними завдяки новій фарбі. Вона діє, як кондиціонер. Узимку гріє, а влітку охолоджує оселю. Це економить гроші в обох випадках.

У фарбі є гранули для блокування виходу тепла через стіни. Повітря в кімнаті швидше нагрівається, а для підтримки температури витрачається менше енергії. Фарба не випускає прохолоду надвір і відбиває сонячні промені.

Зараз ви читаєте новину «Як коронавірус змінив інтер'єри квартир: поради дизайнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути