середа, 17 березня 2021 02:29

Топ-7 помилок недосвідчених дизайнерів інтер'єру

Незручності у щойно відремонтованій квартирі виникають найчастіше через помилки на стадії дизайн-проекту. Тут зібрані критичні моменти, на які варто звертати увагу, коли робиш ремонт самостійно.

Автор: the-village.com.ua
 

1. Ванна кімната – це місце, де завжди волого: сушиться білизна, йде пара від гарячого душу, та й просто постійно тече вода з кранів. Непропрацьована вентиляція стане причиною затхлого повітря, появи іржі, руйнування плитки і набухання меблевих покриттів. Тому дизайнер має простежити, щоб вентиляційний отвір не було перекрито.

2. Світильники у ванній кімнаті у зоні прямого потрапляння води мають відповідати IP45 і не менше. Для приладів, які містяться у ванній кімнаті, цей показник буде не таким жорстким. Важливо не забути і про захист від вологи всіх розеток, а також про те, що вони мають розміщуватися вище підведень води.

3. Загальне освітлення має давати рівномірне та розсіяне світло. Цю функцію добре виконують люстри, розміщені в центрі кімнати. Такі зони, як робоча поверхня кухні, робочий стіл чи зона для читання, мають бути яскравіше освітлені, щоб очі не перенапружувалися.

4. Водяну сушку для рушників варто розміщувати якомога ближче до стояка гарячої води. Чим він далі, тим більше знижується опалювальна потужність приладу. Монтувати сушку для рушників де заманеться можна, лише якщо вона електрична.

5. Часто дизайнер намічує розміри дверей на кресленнях, зовсім забуваючи про лиштву. Вона не помістяться, якщо розмістити двері впритул до стіни. Потрібно відступати щонайменше 100 міліметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні яскраві кольори 2021 року в інтер'єрі

6. При розкладці плитки на стіні, можуть виникати місце, де необхідна підрізка. Іноді дизайнер не приділяє потрібної уваги кутам, що призводить до вузьких підрізок: вони порушують симетрію і здаються неакуратними. Є декілька способів вирішення цієї проблеми. Наприклад, ви можете спочатку з'ясувати, скільки цілих плиток можна розмістити на стіні. Потім провести вісь відносно центру стіни та викладати плитку відповідно до цього. Тоді розкладка по кутах буде рівномірною.

7. Часто буває так, що в поєднаному просторі використовують два типи матеріалів. Стик можна замаскувати акуратною металевою (латунною) вставкою або використати силіконовий ущільнювач.

Столичний дизайнер та архітектор Сергій Махно гармонію називає головною в інтер'єрі. Яким би незвичайним він не був.

Гармонія, чи іншими словами дзен, часто тяжіє до мінімалізму. Перетворює кімнати на оазису відпочинку душі. Для його створення потрібні 3 кроки.

Зараз ви читаєте новину «Топ-7 помилок недосвідчених дизайнерів інтер'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути