понеділок, 01 січня 2024 21:40

Як довго зберігати квасолю, щоб вона не псувалась - важливі поради

Як довго зберігати квасолю, щоб вона не псувалась - важливі поради
Квасолю важливо правильно зберігати, щоб вона не псувалась. Фото: shuba.life

Квасолю багато хто любить додавати у свій раціон мало не щодня. Але її важливо вміти зберігати тривалий час.

Якщо при цьому допускати помилки, у квасолі можуть, наприклад, завестись жучки. Або ж вона втратить свої корисні властивості. Як цього не допустити пише Gazeta.ua.

Для тривалого зберігання квасолі не потрібно докладати важких зусиль. Важлво лише знати кілька простих правил.

Щоб квасоля зберігалась до весни, слід використовувати герметичні контейнери або щільно закривати банки. Квасолю тримають у прохолодному й сухому місці. Потрібно уникати прямих сонячних променів і високої вологості. Ідеальним місцем для зберігання квасолі буде підвал або комора. Однак, час від часу слід перевіряти, чи квасоля не псується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петрушку взимку можна виростити на підвіконні - як це зробити

Тримати квасолю можна і в холодильнику, але це не найкращий варіант для тривалого зберігання. Холодильник краще підходить для свіжої квасолі, яку плануєте використовувати найближчим часом. Для тривалого зберігання краще вибрати прохолодне, сухе місце з хорошою вентиляцією.

Щоб у квасолі не завелися жучки, слід використовувати герметичні контейнери. До квасолі можна також додати лавровий лист або часник. Це буде натуральним відлякувальним засобом. Перед пакуванням квасолі на тривале зберігання рекомендують потримати її в морозильній камері протягом декількох днів, щоб знищити можливих шкідників.

Щоб квасоля зберігалась якнайдовше, важливо перед цим її ретельно просушити, щоб виключити вологу, яка може призвести до псування. Після сушіння потрібно вибрати відповідний контейнер. Герметичні ємності або мішечки з натуральної тканини підійдуть найкраще.

Зберігати квасолю потрібно в сухому, прохолодному і темному місці, наприклад, в погребі або коморі. А регулярна перевірка допоможе своєчасно виявити ознаки цвілі або шкідників.

Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі. При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто.

Є спосіб, який дозволяє найкраще зберегти всі властивості моркви. Для її зберігання рекомендують використовувати емальовану каструлю.

Зараз ви читаєте новину «Як довго зберігати квасолю, щоб вона не псувалась - важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути