середа, 07 червня 2017 23:28

7 правил облаштування зручного коридору
8

Зручний коридор: 7 правил облаштування дому
Фото: greensector.ru
Зручний коридор: 7 правил облаштування дому
Зручний коридор: 7 правил облаштування дому
Зручний коридор: 7 правил облаштування дому
Зручний коридор: 7 правил облаштування дому

Передпокій є дуже важливою кімнатою. Він формує перше враження від квартири. Його гості бачать в першу чергу при вході. Тому варто витратити час і зусилля, щоб зробити його красивим та практичним.

Ідеальна форма

Ідеальною формою для будь-якого приміщення вважається квадрат - саме він дарує нам відчуття повного психологічного комфорту. Тому якщо з передпокою відразу йде довгий коридор, постарайтеся візуально його відокремити - меблями, вішалкою-штангою для одягу, перегородками або просто відмінністю підлогового покриття.

Можна також провести кордон, пофарбувавши стіни передпокою в інший колір, ніж стіни коридору, або обклеїти контрастними шпалерами. Для того, щоб наблизити до квадрату зовсім маленький передпокій або також візуально відокремити її від коридору, можна опустити стелю. Цей прийом також дозволить організувати антресоль, а місце для зберігання ніколи не буває зайвим.

Гостинний прийом

Уявіть, ви заходите в передпокій своєї квартири, а на вас відразу щось насувається. Це не найприємніше відчуття, але саме його зазвичай створюють дзеркала, повішені навпроти вхідних дверей. Не кажучи вже про те, що вони відразу візуально затягнуть вас вглиб, перешкодивши створити зону для зупинки. Тому дзеркала краще розміщувати на одній стіні з дверима, на бічних стінах або хоча б по діагоналі від дверей.

Також варто прибрати агресивні предмети, за пропорціями виступаючі на вас - ними можуть бути архітектурні елементи, масивна темні меблі або надмірно великий декор.

Навігація

Передпокій повинен допомагати в орієнтації по квартирі, особливо якщо до вас приходять гості або клієнти. Найкраще, якщо з передпокою проглядаються приміщення вітальні або їдальні. А от приватні зони - спальні, санвузол, особистий кабінет краще вдіяти не видними від входу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ідей, як із вузького коридору зробити вишукану кімнату

Мінімальний набір меблів

У передпокої потрібно залишити тільки ті меблі, яка функціонально необхідні: відкриту вішалку, закриту шафу, тумбу або столик для дрібниць, дзеркало, місце для сидіння, місце для сумок і парасольок.

Освітлення

Освітлення в передпокої має бути достатнім, але не занадто яскравим. Найкраще підійде світильник, що створює розсіяне світло - наприклад, підвіс з круглим закритим плафоном з матового скла або припотолочная світильник також з непрозорим плафоном.

Плюс необхідно локальне освітлення біля дзеркала, найкращим рішенням будуть 2 світильники з боків дзеркала, спрямовані на людину. Не зайвим буде підсвічування шафи.

Нейтральність з дрібкою індивідуальності

Що стосується стилістичного рішення, колірної гами та декору - краще дотримуватися нейтральних рішень, особливо, якщо передпокій прохідна. Тоді вона буде служити зоною відпочинку між кімнатами. Але не забудьте про деталі, елементах, які відображають вашу індивідуальність і ваші інтереси, щоб з самого моменту входу в квартиру можна було познайомитися з її господарями або відчути, що це і правда ваш будинок.

Тони

Вже ні для кого не секрет, що світлі тони візуально розширюють простір. Якщо не вистачає акценту, то яскравою фарбою або шпалерами можна виділити одну стіну. Меблі теж краще вибирати світлу, а деталі зробити яскравими і контрастними, щоб оформлення прихожей не змазувалося в одне бліда пляма.

Зараз ви читаєте новину «7 правил облаштування зручного коридору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути