Ексклюзиви

Мінітрактор бере вдвічі менше солярки

— Нащо самому гнути спину на городі, якщо це може зробити тракторець, — каже менеджер інтернет-магазину Віктор Бондаренко, 44 роки. — Це негабаритна техніка. Мінітрактор легкий у догляді та роботі. Підійде тим, у кого є хоч 40 "соток" землі.

Найкраще купувати мінітрак­тори в середині осені. Тоді на них не сезон, тому коштують дешевше. При виборі варто зважати на параметри: наявність трьохточкової навісної системи, вал відбору потужності, підсилювач керма, привід на чотири колеса й рульове управління ними. Важливий фактор — наявність місцевого дилера. Так буде легше шукати запчастини.

— Мінітрактор на відміну від мотоблока не дає вібрації при роботі, тому водія потім не трусить. При цьому останній ще може перевернутися, покалічити. З тракторцем таких проблем немає.

У такій техніці відстань між колесами змінюється в широкому діапазоні. Тому зручно пристосувати його до обробітку міжрядь.

— Мінітрактор і солярки бере вдвічі менше, ніж звичайний. Витрачає не більш як літр за годину роботи, — додає Бондаренко.

Із навісного обладнання варто спершу взяти плуг і сівалку. Потім докупити косарку, прилад для кропіння городини, картоплесаджалку та причеп.

— Поняття хороший чи поганий трактор відносні. В кого який бюджет і вимоги. Не обов'язково брати європейські дорогі моделі. Можна взяти китайські дешевші. Замінити ремінь за 100 гривень і підкрутити заднє колесо вигідніше, ніж переплачувати за бренд. Вони так само оратимуть землю, перевозитимуть вантаж, садитимуть і копатимуть картоплю.

Мінітрактори універсальніші за великогабаритні. Бо останні менш маневрені й вимагають більше місця для розвороту.

Зараз ви читаєте новину «Мінітрактор бере вдвічі менше солярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути