вівторок, 26 січня 2021 14:48

Зняли фільм на основі спогадів людей, які пережили геноцид

Зняли фільм на основі спогадів людей, які пережили геноцид
Фільм "Голокост. Засвідчений злочин" покажуть 27 січня на телеканалі UA:ПЕРШИЙ Фото: suspilne.media

"Суспільне" зняло документальний фільм "Голокост. Засвідчений злочин". У ньому представлять спогади живих свідків геноциду.

Фільм підготувала режисерка творчого об'єднання суспільно-політичного мовлення Сніжана Потапчук.

"Наш фільм розповідає страшну історію, але не має на меті налякати глядачів. Наша мета - просвітництво. Осягнути трагедію Голокосту допомагають особисті історії тих, хто вижив. Нашим завданням, як творців фільму, було допомогти нашим героям, видобути з пам'яті жахливі дитячі спогади про ті події. Для цього ми відвідали їх у Києві, Дніпрі та Одесі, де відбувалося фільмування. Їхні історії доповнюються історичними матеріалами, експонатами музеїв Голокосту в Одесі й Дніпрі, науковці яких дозволили показати їх не через скло, а максимально близько і детально", - розповіла режисерка.

Фільм "Голокост. Засвідчений злочин" покажуть на суспільному телеканалі "UA:ПЕРШИЙ" 27 січня о 15:20 та о 21:45 до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту. Також його можна подивитися через мобільний додаток suspilne.tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали проєкт незвичайної синагоги в Бабиному Яру

Опублікують понад 10 млн копій документів з українських архівів. Це є умовою договору між Державною архівною службою України та Меморіальним музеєм Голокосту у США. Копії документів можна буде переглянути в інтернеті.

Україна опублікує матеріали, які пов'язані з Голокостом та історією єврейських громад в Україні. Документи можна буде переглянути на сайті Меморіального музею.

Українські та американські фахівці працювали понад 20 років, щоб зберегти та оприлюднити пам'ять про історію євреїв в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм на основі спогадів людей, які пережили геноцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути