Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 13:58

Показали проєкт незвичайної синагоги в Бабиному Яру

Показали проєкт незвичайної синагоги в Бабиному Яру
Невелика синагога матиме форму книги Ілюстрація: facebook.com/max.yakover/

Показали проєкт невеликої синагоги, яку планують побудувати навесні цьогоріч неподалік памʼятника "Менора" в Бабиному Яру. Вона матиме форму книги, що фізично відкриється.

Про синагогу розповів у Facebook керівник приватного проєкту, Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Максим Яковер. Він зазначив, що будівля спроєктована швейцарським архітектором Мануелем Герцем.

Синагогу будуватимуть без фундаменту, зі старовинного амбарного дуба. Її розпишуть молитвами і візерунками, які прикрашали синагоги на заході України та які знищили нацисти під час окупації.

"Це буде пам'ятник Книзі і в пам'ять про Народ Книги, пам'ятник прекрасного світу, якого більше немає. Це буде будівля, що символізує крихкість цього світу", - зазначив Яковер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явиться меморіал Голокосту й Алея праведників

Український інститут національної пам'яті прокоментував розкопки, проведені 25 грудня Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр" на місці Кирилівського кладовища, що межує з давнім єврейським цвинтарем.

В інституті нагадали, що і православній, і юдейській релігійним традиціям властиве шанобливе ставлення до місць поховань. Наголосили, що не слід без особливих на те підстав проводити в межах кладовищ земляні роботи, які можуть потривожити тлінні останки людей або пошкодити поховання.

Зараз ви читаєте новину «Показали проєкт незвичайної синагоги в Бабиному Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути